Ministerul Finantelor vrea sa imprumute circa 4 miliarde lei de la bancile comerciale, in decembrie

Duminica, 01 Decembrie 2013, ora 14:30
1133 citiri
Ministerul Finantelor vrea sa imprumute circa 4 miliarde lei de la bancile comerciale, in decembrie

Ministerul Finantelor Publice /MFP/ a programat, in luna decembrie, imprumuturi de 3,99 miliarde lei de la bancile comerciale, prin patru emisiuni de obligatiuni de stat de tip benchmark si doua de certificate de trezorerie cu discount, potrivit datelor publicate pe site-ul MFP.

Pentru emisiunile de obligatiuni au fost prevazute si sesiuni suplimentare de oferte necompetitive.

Prima licitatie va avea loc pe 2 decembrie, pentru o emisiune de certificate de trezorerie cu discount in suma de 800 milioane lei si scadenta la 182 de zile. Aceasta va fi urmata pe 5 decembrie de o licitatie pentru obligatiuni benchmark in suma de 500 milioane lei si maturitatea la cinci ani, care va avea o sesiune suplimentara de 50 milioane lei.

Pe 9 decembrie este programata licitatie pentru obligatiuni in suma de 500 miliarde lei si maturitatea la sapte ani, cu sesiune suplimentara pentru 50 milioane lei, iar pe 12 decembrie una pentru obligatiuni de 300 milioane lei si maturitatea la trei ani, cu sesiune suplimentara pentru 30 milioane lei.

In data de 16 decembrie a fost programata licitatie pentru o emisiune de certificate in suma de 1,1 miliarde lei, cu scadenta la 364 zile, in timp ce pe 19 decembrie licitatie pentru o emisiune de certificate de 600 milioane lei, maturitatea la trei ani, cu sesiune suplimentara pentru 60 milioane lei.

MFP a programat sa atraga de la bancile locale un volum indicativ intre 13 si 15 miliarde de lei, in ultimul trimestru al anului 2013.

Din volumul indicativ de imprumuturi, certificatele de trezorerie reprezinta 2,5 - 4 miliarde lei (20-25%), iar diferenta - obligatiuni de tip benchmark cu maturitati standard la 3, 5, 7 si 10 ani.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#finante obligatiuni , #Titluri de stat