Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Vom sta mai putin la coada in vami? Investitii de 49,2 miliarde de euro din fondurile UE

Vom sta mai putin la coada in vami? Investitii de 49,2 miliarde de euro din fondurile UE
Autoritatile au identificat trei proiecte ce vizeaza punctele vamale, in valoare de 49,2 milioane euro, in vederea finantarii prin Programul Operational Infrastructura Mare (POIM), potrivit datelor Ministerului Fondurilor Europene (MFE).

Aceste proiecte preidentificate se refera la reducerea timpului de stationare la punctele de comunicare transnationala, iar alocarea POIM, respectiv UE, plus contributie nationala, ajunge la 22,7 milioane euro.

Unul dintre proiecte vizeaza Biroul Vamal Constanta, in cazul caruia data estimata pentru semnarea primelor contracte de lucrari este trimestru I din 2018. Aceasta investitie se ridica la 37,2 milioane euro, iar finalizarea este asteptata in primul trimestru al anului 2020.

Celelalte doua proiecte in valoare de cate 6 milioane de euro fiecare se refera la birourile vamale Halmeu (finalizare in trimestrul I din 2020) si Siret (finalizare in ultimul trimestru al anului 2021).

1,8 miliarde de euro, bani europeni pentru Romania: Unde vor ...citeste mai departe despre "Vom sta mai putin la coada in vami? Investitii de 49,2 miliarde de euro din fondurile UE" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1077 ori