Victorie pentru biciclisti: 10 milioane de euro pentru construirea unor piste in centrul Capitalei

Vineri, 05 Septembrie 2014, ora 13:54
996 citiri

Ministerul Mediului va aloca 10 milioane de euro pentru implementarea sistemului de transport cu bicicleta in zona centrala a Capitalei, acest proiect fiind aprobat joi de Consiliul General al Municipiului Bucuresti.

Potrivit unui comunicat al Ministerul Mediului si Schimbarilor Climatice (MMSC), prin acest proiect se vor amenaja 97 de kilometri de piste de biciclete pe 60 de strazi din zona centrala, dar si puncte intermodale care sa asigure conexiunea intre biciclete si mijloacele de transport in comun, precizeaza Agerpres.

Proiectul, finantat de MMSC din sumele obtinute in urma scoaterii la licitatie a certificatelor de emisii de gaze cu efect de sera, se doreste o solutie privind decongestionarea traficului auto din Bucuresti si, implicit, ameliorarea calitatii aerului din Capitala, se mai arata in comunicat.

"Ma bucur foarte mult ca proiectul privind realizarea pistelor pentru biciclete a fost deblocat. Este vorba despre un proiect deosebit de important pentru bucuresteni, care va aduce beneficii multiple: imbunatatirea calitatii aerului, eliberarea marilor bulevarde de masini, imbunatatirea starii de sanatate a bucurestenilor care vor alege bicicleta, precum si cresterea sigurantei in trafic pentru biciclisti", a declarat Attila Korodi, ministrul Mediului si Schimbarilor Climatice.

In aceeasi sedinta a Consiliului General, proiectul pentru avizarea suprafetei administrative a viitorului Parc Natural Vacaresti a fost respins.

"In acelasi timp, imi exprim dezamagirea fata de respingerea proiectului pentru avizarea Parcului National Vacaresti. Blocarea acestui proiect, care are avizul specialistilor Ministerului Mediului si ai Academiei Romane, nu face decat sa le rapeasca bucurestenilor sansa de a se bucura de primul parc intraurban protejat din Romania. Fara acest aviz, nu avem parghiile legale pentru a proteja aceasta oaza a biodiversitatii, una dintre putinele din Europa si din lume care se gaseste in interiorul unei metropole de talia Bucurestiului", a adaugat ministrul Korodi.

Cele doua proiecte au fost deja aprobate in sedinta Consiliului General din 29 aprilie, insa aceasta sedinta a fost atacata in instanta de Prefectura Bucuresti, ca fiind nestatutara, toate hotararile aferente acesteia fiind, astfel, suspendate. Pentru a fi deblocate, proiectele au fost reintroduse pe ordinea de zi a sedintei Consiliului General.

"Vreau sa fac un apel catre toti consilierii generali ai municipiului Bucuresti si sa ii rog sa se gandeasca la interesul bucurestenilor, atunci cand voteaza proiecte de importanta majora. Saptamana viitoare, miercuri, ii voi invita la sediul MMSC pe toti liderii grupurilor politice din Consiliul General, pentru a discuta asupra importantei aprobarii acestui proiect", a mai precizat Attila Korodi.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Ministerul Mediului bani piste biciclete, #bani construire piste biciclete , #Stiri Fonduri