Sprijin financiar consistent pentru mediul de afaceri oferit de Eximbank. Care sunt condițiile

Luni, 17 Ianuarie 2022, ora 16:15
2368 citiri
Sprijin financiar consistent pentru mediul de afaceri oferit de Eximbank. Care sunt condițiile
site-eximbank-program

Companiile mari și întreprinderile mici și mijlocii - IMM cu cifra de afaceri peste 20 milioane lei în 2019, care nu erau în dificultate la data de 31.12.2019, pot beneficia de susținere financiară din fonduri publice și în prima jumătate a anului în curs.

Astfel, EximBank anunță prelungirea Programului guvernamental de susținere financiară pentru companiile mari până în data de 30 iunie 2022.

Pentru a putea primi banii, o companie trebuie să îndeplinească mai multe criterii cumulative de eligibilitate, după cum urmează:

Criteriile de eligibilitate

Astfel, solicitantul nu are decizii de recuperare a unui ajutor de stat sau deciziile emise au fost executate, nu se află în executare silită, închidere operațională, dizolvare, lichidare sau administrare specială.

În plus, solicitantul nu face obiectul niciunei cereri adresate instanțelor judecătorești competente de deschidere a procedurii de concordat preventiv sau de insolvență și nu înregistrează datorii restante la bugetul general consolidat al statului ne-reglementate.

Solicitantul nu se află în litigiu cu EximBank sau cu Ministerul Finanțelor Publice și trebuie să nu figureze în centrala incidentelor de plăți - CIP cu incidente majore (cecuri și bilete la ordin) începând cu data de 01.12.2019 (criteriu îndeplinit dacă Beneficiarul declară pe propria răspundere că incidentele au apărut după 16.03.2020, ca urmare a pandemiei COVID-19).

Solicitanții trebuie să fie persoane juridice de drept privat organizate conform Legii 31/1990 republicată cu modificările și completările ulterioare și să prezinte serviciul datoriei de tip A,B sau C începând cu 01.12.2019 conform CRC (criteriu îndeplinit dacă Beneficiarul declară pe propria răspundere că întârzierile la plată au apărut după 16.03.2020, ca urmare a pandemiei COVID-19).

Peste 500 de solicitări venite din partea mediului de afaceri

Eximbank anunță că, de la lansarea schemei de ajutor de stat COVID-19 dedicată societăților mari și IMM-urilor cu cifra de afaceri peste 20 de milioane de lei în 2019, au beneficiat de garanții de stat și finanțări cu dobândă subvenționată companii cu o cifră de afaceri totală de 28,5 miliarde de lei, fondurile fiind utilizate atât pentru asigurarea necesarului de capital pentru desfășurarea activității, cât și pentru investiții.

Banca deținută de Stat a înregistrat peste 500 de solicitări venite di ...citeste mai departe despre "Sprijin financiar consistent pentru mediul de afaceri oferit de Eximbank. Care sunt condițiile" pe Ziare.com

#sprijin financiar eximbank afaceri , #Stiri Fonduri