Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Noul Bucuresti - orasul din nordul Capitalei

Noul Bucuresti - orasul din nordul Capitalei
Zona de nord a Bucurestiului se dezvolta sustinut si ar putea ajunge sa dubleze suprafata Capitalei, constituindu-se in "Noul Bucuresti".Ideea "Noului Bucuresti" nu este dezbatuta public si nici macar nu se schiteaza un scenariu urbanistic. Cu toate acestea, constituirea noului oras a inceput deja, tacit, si, din pacate, nesistematic, afirma Artur Silvestri, presedintele Institutului de Consultanta Imobiliara SGA Romania, autorul unui studiu intitulat chiar "Noul Bucuresti".
Silvestri remarca in zona delimitata de Mogosoaia, Corbeanca, Scrovistea, Peris, Tunari si Caldarusani numeroasele vile construite in ultimii ani, "bulevardul central" denumit inca, in mod "barbar", DN1, sediile marilor companii din apropierea "soselei de centura" si cladirile din otel si sticla fumurie care insotesc drumurile principale din Otopeni si Balotesti.

Autorul studiului sustine necesitatea infiintarii unor zone speciale de dezvoltare, in care sa fie stimulate investitiile, iar firmele sa primeasca facilitati fiscale masive.

Totodata, statul ar trebui sa incheie parteneriate public-private cu societatile care vor sa investeasca in diverse proiecte.

"Consecintele vor fi, la drept vorbind, uriase. Va trebui un efort in directia infrastructurii, demn de altfel de organizare decat indisciplina sociala de acum. Un oras dublat isi reclama nevoia de a se circula public si, ca atare, transportul urban este regandit, inclusiv cu linii de metrou catre «noul centru», care pot fi realizate inainte de a se inalta cladirile", potrivit sursei citate.


Sursa: Curierul National

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 934 ori