Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Nita: Economia este "pe un trend pozitiv", chiar daca a scazut doua trimestre consecutiv

Nita: Economia este "pe un trend pozitiv", chiar daca a scazut doua trimestre consecutiv


Ministrul Economiei, Constantin Nita, afirma, intr-o declaratie de presa, ca economia "se afla pe un trend pozitiv", chiar daca a inregistrat doua trimestre de scadere a Produsului Intern Brut (PIB).

"Primul aspect care trebuie evidentiat in legatura cu noile date privind PIB publicate de Institutul National de Statistica (INS) este ca desi economia Romaniei a inregistrat doua trimestre consecutive de avans negativ al PIB-ului, la nivelul intregii perioade analizate ea se afla pe un trend pozitiv cu o crestere economica ajustata sezonier de 2,6% fata de primul semestru al anului trecut. Din acest punct de vedere, semnalul dat de definitia tehnica a recesiunii economice, de doua trimestre consecutive de scadere economica, nu trebuie sa estompeze avansul economic semestrial consolidat de 2,6%", spune Nita, potrivit MEDIAFAX

Mai mult, spune ministrul Economiei, avansul PIB din primul semestru este sustinut si de anumiti indicatori cheie ai economiei precum exporturile, productia industriala si comertul cu amanuntul.

Romania a reintrat in recesiune tehnica, avand doua trimestre consecutive de contractie a PIB, cu cea mai mare scadere economica din UE 28 in al doilea trimestru al anului, de -1%, potrivit datelor publicate de Eurostat, care releva modificarea evolutiei pentru trimestrul I, de la +0,2% la -0,2%.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Mediafax
Articol citit de 1195 ori