Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Moody's: Fondul de salvare european sub perspectiva negativa

Moody's: Fondul de salvare european sub perspectiva negativa


Agentia de rating americana Moody's a retrogradat marti de la stabila la negativa perspectiva Fondului European de Stabilitate Financiara, la o zi dupa ce a degradat perspectiva ratingului Germaniei, Olandei si Luxemburgului.

Aceasta reevaluare "urmeaza recentelor modificari de perspective operate de Moody's asupra notelor statelor din zona euro care sunt garante ale FESF", a declarat, intr-un comunicat citat de AFP, agentia, care continua, cu toate acestea, sa acorde un triplu A fondului de salvare european.

Fondul de Salvare European (European Financial Stability Facility - EFSF) a fost creat de catre statele membre din zona euro, ca urmare a unei decizii luata in data de 9 mai 2010 in cadrul Ecofin Council.

Mandatul EFSF este de a pastra o stabilitate financiare in Europa prin asigurarea de asistenta financiara statelor membre din zona euro.

EFSF poate imprumuta statele aflate in dificultate, poate interveni pe pietele de imprumuturi si pe pietele secundare si poate finanta recapitalizarea institutiilor financiare prin imprumuturi catre guverne.

EFSF este garantat pentru o suma totala de 780 de miliarde de euro si care o capacitate de imprumut de 440 de miliarde de euro.

EFSF este o companie inregistrata in Luxemburg, detinuta de catre statele membre ale zonei euro. Fondul este condus de catre Klaus Regling, fost director general pentru afaceri economice in cadrul Comisiei Europene.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1310 ori