Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Mittal Steel isi reduce productia

Mittal Steel isi reduce productia

Mittal Steel, cel mai mare producator mondial de otel, a anuntat, ieri, ca isi va reduce productia globala cu un milion de tone in cursul celui de-al treilea trimestru al acestui an.

Masura luata de companie survine in urma unor anunturi similare facute de alti producatori siderurgici europeni, pe fondul diminuarii cererii si a scumpirii importurilor, ca urmare a aprecierii monedei unice europene.

Potrivit Mediafax, in anul 2004, compania a livrat 42,1 milioane de tone de otel.

Reducerea productiei va viza, in mod egal, operatiunile nord-americane, cele europene, precum si cele din restul regiunilor in care Mittal este prezenta. "Este important sa actionam intr-o maniera responsabila si matura si sa ne conformam dinamicii pietei", a precizat directorul general al Mittal Steel, Lakshmi Mittal.

In Romania, Mittal Steel detine patru combinate siderurgice, la Galati, Hunedoara, Iasi si Roman.

Combinatul siderurgic Mittal Steel Galati a realizat in anul 2004 un profit net de 14.000 de miliarde de lei, cu peste 10.000 miliarde de lei mai mult decat in 2003.

Averea

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 992 ori