Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Liviu Pop: POS Mediu pierde 176 mil. de euro din cauza "hotiilor"

Liviu Pop: POS Mediu pierde 176 mil. de euro din cauza "hotiilor"


Romania va pierde 176 de milioane de euro, in urma corectiilor financiare aplicate pe POS Mediu, din cauza "hotiilor" scoase la iveala de catre Comisia Europeana, potrivit ministrului delegat pentru Dialog Social, Liviu Pop.

Corectiile financiare impuse, in valoare de 10% au fost reduse de la valoarea initiala de 25% pe care Comisia Europeana dorea sa o aplice.

"In perioada 2009-2011, pe aceasta linie de finantare s-au facut licitatii ilegale, contracte ilegale. Inseamna un minus de 90 de euro pentru fiecare roman, vom vedea cine se face vinovat pentru asta. Pentru acele proiecte unde s-a constatat ca este furt, s-au sesizat organele de ancheta", a spus Liviu Pop.

Comisia Europeana a propus corectii financiare pornind de la 5%, pe axa IV a Programului Competitivitate, pana la 25% din valoarea contractelor, pentru axa III a aceluiasi program si contractele de achizitie publica dinainte de 1 octombrie, gestionate de CNADNR sau CFR in cadrul POS Transporturi.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1508 ori