Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Investitorii straini achizitioneaza terenuri intr-o veselie

Investitorii straini achizitioneaza terenuri intr-o veselie
Mai multe firme cu capital strain inregistrate in Romania au cumparat, in ultima perioada, suprafete importante de terenuri, in special agricole, in toate regiunile.A"Asistam la o dinamizare fara precedent a achizitiilor de terenuri agricole, in toate regiunile tarii. Este un semnal pozitiv venit din partea investitorilor din zona comunitatii europene", a declarat agentiei MEDIAFAX Liviu Ureche, presedintele Asociatiei Romane a Agentiilor Imobiliare (ARAI).
El a precizat ca preturile de tranzactionare se situeaza la 500-1.200 euro pe hectar, in functie de calitatea solului si de prezenta sistemelor de irigatie.

A"Vanzarile de terenuri vor urma un trend ascendent in perspectiva aderarii Romaniei la Uniunea Europeana, fara salturi spectaculoase in ceea ce priveste nivelul preturilor. Dar recomandarea mea este ca investitia imobiliara depaseste, oricum, orice dobanda acordata in aceasta perioada de bancile comerciale", a spus Ureche.

A"In prezent, circa 80% dintre terenurile agricole vandute in judetul Timis sunt achizitionate de firme cu capital strain. Italienii cumpara pamantul cu 350-600 euro pe hectar, dupa care il revand ca suprafete compacte la preturi cuprinse intre 1.500 si 2.000 de euro pe hectar. O tendinta interesanta este ca italienii vand terenurile agricole altor italieni", a declarat Ramona Belejan, director de marketing in Timisoara.

Investitorii germani sunt, de asemenea, printre cei mai interesati de piata romaneasca.

Legislatia nu permite cetatenilor straini sa cumpere terenuri, dar interdictia nu se aplica in cazul societatilor cu capital strain inregistrate in Romania, acestea fiind persoane juridice romane.

Locuitorii din statele UE vor putea obtine titluri de proprietate asupra pamanturilor numai dupa integrarea Romaniei in spatiul pietei comune.


Sursa: Azi

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 801 ori