Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Investitorii interesati de zonele semi-centrale ale Bucurestiului

Investitorii interesati de zonele semi-centrale ale Bucurestiului
Zonele semi-centrale ale Bucurestiului atrag din ce in ce mai multi investitori din sectorul imobiliar.Interesului deosebit manifestat de firmele care doresc sa inchirieze spatii pentru birouri este determinat de gradul mare de aglomerare a centrului Capitalei.
Doua din zonele semi-centrale cu un potential ridicat de dezvoltare sint platforma Pipera si zona Grozavesti - Semanatoarea.

A"Zonele semi-centrale incep sa se bucure atit de atentia investitorilor, cit si de cea a chiriasilor cu conditia sa aiba bune conexiuni la reteaua de transport public.

Ne bucuram pentru aceasta evolutie, deoarece poate fi urmatorul pas important in evolutia pietei imobiliare, in conditiile aglomerarii deosebite a zonelor centraleA", a declarat, pentru Mediafax, directorul de marketing al ESOP, Mirela Manea.

Avantaje

Printre avantajele platformei Pipera se numara apropierea de zonele rezidentiale importante ale Capitalei (Herastrau, Primaverii, Domenii, Floreasca etc.), accesul la mijloacele de transport in comun si dezvoltarea parcului de afaceri si birouri IRIDE.

In zona Grozavesti - Semanatoarea terenurile sint in general ieftine si usor de gasit fata de centrul Capitalei, cu suprafete de 1.400-10.000 metri patrati la preturi de 150-280 euro pe metru patrat. Totodata, cladirile din clasele B si C au piata de desfacere, iar zona prezinta spatii de parcare mai generoase, potrivit ESOP.

Dezavantaje

Cu toate acestea, zona Semanatoarea are si dezavantaje, printre care se numara infrastructura veche de distributie a energiei electrice, iar costurile de optimizare a alimentarii cu electricitate revin investitorilor. Potrivit reprezentantilor ERSOP, un alt avantaj al zonelor semi-centrale este reprezentat de posibilitatea realizarii unei sistematizari mai eficiente.

Reprezentantii companiei specializate in domeniul inchirierilor de spatii de birouri, vile si apartamente arata ca piata imobiliara din Capitala se confrunta cu un deficit de spatii de calitate, cu suprafete de 150-300 metri patrati, disponibile pentru inchiriere.


Sursa: Ez

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 937 ori