Industria fondurilor de investitii se va dezvolta masiv, in acest an

Luni, 27 Februarie 2006, ora 13:15
814 citiri

Administratorii fondurilor deschise de investitii ofera, ca si bancile comerciale, servicii speciale pentru persoanele cu bani multi, a declarat, pentru presa, vicepresedintele Uniunii Nationale a Organismelor de Plasament Colectiv, Eugen Voicu.El a precizat ca, prin intermediul conturilor individuale administrate pentru clientii care plaseaza multi bani, sumele investite pot fi dublate intr-un an. La societatea de administrare Certinvest, la care Eugen Voicu este presedinte, clientii pot beneficia de acest serviciu daca investesc cel putin un miliard de lei vechi.

"Le administram banii respectivi in baza unui mandat, pe un orizont de timp nu mai mic de un an si cu un profil de risc asumat", a aratat vicepresedintele UNOPC. Certinvest administreaza pana in prezent 20 de astfel de conturi speciale, insa numarul acestora este in crestere, iar sumele sunt importante.

Bancile comerciale ofera de asemenea servicii speciale pentru clientii cu multi bani, asigurandu-le spre exemplu o dobanda mai buna sau dedicandu-le o persoana de contact.

Conform previziunilor, industria fondurilor de investitii va creste de 3-4 ori in acest an, activele nete ale urmand sa ajunga la sfarsitul lui 2006 la 300-400 de milioane de euro, comparativ cu circa 100 de milioane de euro la finele lui 2005. In doi ani, industria fondurilor va atinge un miliard de euro, iar in patru-cinci ani se va ajunge la o piata de 4-5 miliarde euro.

Ca mecanism de a pune bani deoparte, fara consum de timp, nu exista forma mai buna decat un fond de investitii, unde banii se inmultesc, considera vicepresedintele UNOPC, care recomanda administratorii independenti fata de cei care apartin de mari grupuri financiar-bancare, unde procesul decizional este mai lent.

BLOOMBIZ - PORTALUL TAU DE AFACERI!

Abonati-va la newsletter!