Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

In Romania activeaza peste 2.000 de operatori de transport persoane

In Romania activeaza peste 2.000 de operatori de transport persoane
Romania are, in prezent, 2.063 de operatori activi care efectueaza transport de calatori activeaza in Romania, avand un parc auto de 13.148 de autobuze si microbuze, a declarat directorul Autoritatii Rutiere Romane (ARR), Ioan Tatar. "La ora actuala avem circa 2.063 operatori activi de transport persoane, cu un parc de 13.148 de autovehicule", a precizat Ioan Tatar. Potrivit datelor ARR, exista peste 1.700 operatori de transport international de calatori, cu un parc de 1.307 autovehicule, insa 650 dintre acestia nu sunt activi, informeaza Rompres. In ceea ce priveste transportul de marfa, exista 5.288 operatori care efectueaza transport international de marfa si 18.887, care realizeaza transport intern de marfa. Acestia detin 30.000 de autovehicule, cu un tonaj ce variaza de la 7,5 la 40 de tone.

ARR acorda licente pentru transportul international, pentru transportul local national si pentru transportul in nume propriu.

La nivel national sunt patru grupe de programe pe care ARR isi organizeaza activitatea - transport judetean, interjudetean limitrof si interjudetean de mare parcurs, precum si transportul din proximitatea Municipiului Bucuresti.


Pretul unei licente variaza intre 500.000 de lei si 3,7 milioane de lei


"Pe 3 iunie a avut loc atribuirea electronica a traseelor, urmarindu-se eliminarea subiectivismului in atribuire, transparenta si eliminarea suspiciunii de coruptie", a declarat Ioan Tatar. Criteriile avute in vedere pentru punctajul necesar cuprind: vechimea parcului, modalitatea de achizitie a parcului auto (leasing sau rate), vechimea de pe traseu a tour operatorului.

Licentele se dau pe trei ani si sunt vizate anual. Pretul unei licente variaza de la 500.000 lei pentru transport rutier la 3,7 milioane lei pentru licenta de traseu international.

Pe 3 iunie au ramas peste 1.000 de trasee neatribuite, urmatoarea licitatie electronica urmand sa se desfasoare pe 28 iulie.

Averea

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 979 ori