Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Immoeast a achizitionat Euromall Pitesti pentru 87 milioane de euro

Immoeast a achizitionat Euromall Pitesti pentru 87 milioane de euro
Fondul austriac de investitii Immoeast, care detine peste 110 de proprietati imobiliare in Romania, a achizitionat centrul comercial Euromall din Pitesti, dezvoltat de reteaua franceza Euromall, printr-o tranzactie de 87 de milioane de euro.

Centrul comercial a fost finalizat in luna mai, are o suprafata inchiriabila de 32.000 de metri patrati, structurata pe trei nivele, si a necesitat fonduri de 35 de milioane de euro. Proiectul cuprinde 120 de magazine, iar numarul de potentiali clienti - populatia din Pitesti si imprejurimi - se ridica la circa 480.000 de persoane, se arata intr-un comunicat al Immoeast.

Euromall Pitesti a fost dezvoltat de un grup de investitori francezi si israelieni, care este implicat in constructia unei retele de centre comerciale la Ploiesti, Craiova si Galati. Immoeast a preluat anterior si centrul comercial Euromall din Galati, aflat in constructie, investitie de 45 de milioane de euro.

"Achizitia Euromall Pitesti este cea mai recenta tranzactie a Immoeast pe piata romaneasca dintr-o serie larga de investitii in spatii comerciale. in ultimele luni, fondul a achizitionat proiecte comerciale in Constanta, Cluj-Napoca, Sibiu, Craiova si Baia Mare. De asemenea, intentionam sa dezvoltam o retea de centre comerciale specializate - Stop.Shop", se precizeaza in comunicat.

Portofoliul investitorului austriac cuprinde 44 de proiecte de retail in Romania, cu o suprafata de 894.000 de metri patrati.

Immoeast detine pe piata romaneasca 113 proiecte cu o suprafata totala de 3,85 milioane de metri patrati. Printre cele mai importante se numara Iride Business Park, Polus Center Cluj si Polus Center Constanta. Fondul austriac a finalizat recent o majorare de capital de 2,84 miliarde de euro, suma obtinuta fiind destinata dezvoltarii ulterioare a portofoliului din sectorul imobiliar.

Immoeast a anuntat anterior ca dispune, pana in anul 2010, de un buget de 731 milioane de euro pentru achizitii si dezvoltari imobiliare pe piata romaneasca, astfel ca valoarea portofoliului detinut in Romania va creste in urmatorii trei ani la 2,1 miliarde de euro.

<b>Bloombiz</b>

(Sursa: <a href=http://www.mediafax.ro/ target=_blank>Mediafax</a>)Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 988 ori