Guvernul Ciolos, mai bun decat cel al lui Ponta la fonduri europene: Documente oficiale ale Cabinetului Grindeanu

Vineri, 20 Ianuarie 2017, ora 09:58
1965 citiri
Guvernul Ciolos, mai bun decat cel al lui Ponta la fonduri europene: Documente oficiale ale Cabinetului Grindeanu
Foto: Arhiva / Guvern

Guvernul Grindeanu recunoaste ca predecesorul sau, Cabinetul de tehnocrati condus de Dacian Ciolos, a lansat intr-un singur an de guvernare cele mai multe apeluri de proiecte europene si a indeplinit mai multe conditionalitati decat Guvernul PSD condus de Victor Ponta.

Informatiile apar in doua note prezentate de ministrul delegat pentru Fonduri Europene, Mihaela Toader, in sedinta de guvern din 12 ianuarie, informeaza Hotnews, care prezinta in facsimil documentele de care guvernul a si luat act.

Conform sursei citate, in cadrul financiar multianual 2014-2020 au fost lansate 74 de apeluri de proiecte pentru fondurile structurale si de coeziune, dintre care doar 7 au fost lansate in guvernarea Ponta, iar restul in guvernarea Ciolos.

In ceea ce priveste conditionalitatile ex-ante (strategiile sectoriale pe care autoritatile romane trebuie sa le prezinte Comisiei Europene ca sa nu ni se blocheze banii europeni), 11 au fost indeplinite in anul 2014, cand guvernul era condus de Victor Ponta, si 12 in 2016, in mandatul Executivului condus de Dacian Ciolos.

Mai mult, alte 6 conditionalitati realizate de guvernul tehnocrat "au toate premisele pentru ridicare" si inca 6 se afla in dialog informal cu CE, informeaza sursa citata.

Citeste mai multe despre:

Ciolos arata dezastrul lasat de Ponta la fonduri europene: Patriotul e patriot doar acasa!Cate fonduri europene a luat, de fapt, Romania? Ministrul Ghinea o ironizeaza pe Corina Cretu (Video) ...citeste mai departe despre "Guvernul Ciolos, mai bun decat cel al lui Ponta la fonduri europene: Documente oficiale ale Cabinetului Grindeanu" pe Ziare.com

#apeluri fonduri europene Ciolos Ponta , #Stiri Fonduri