Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Ghid pentru investitorii straini in domeniul mediului

Ghid pentru investitorii straini in domeniul mediului
Din toamna, investitorii straini vor putea gasi, intr-un ghid pregatit de Ministerul Mediului, unde pot investi in Romania in acest domeniu. Secretarul de stat pe Integrare din Ministerul Mediului, Attila Korodi, ne-a declarat ca Ministerul Mediului pregateste acest ghid, care ii va ajuta pe investitorii straini sa aleaga dintre numeroasele oportunitati de investitii in mediu oferite de Romania. Decizia s-a impus dupa o intalnire intre ambasadorii statelor donoare - Germania, Austria, Italia, Olanda si Marea Britanie -, plus reprezentanti ai BERD, Bancii Mondiale si Comisiei Europene si reprezentanti ai Ministerului Mediului, pentru a identifica posibilitatile de finantare internationala si a eficientiza utilizarea sumelor acordate deja. Partea romana doreste ca finantarile din partea organismelor internationale sa aiba si o componenta straina privata.
Mai precis, la proiecte finantate prin Banca Mondiala sau fonduri europene sa participe si compa- nii straine private, care au expertiza si know-how-ul care lipseste inca pe piata romaneasca. Korodi a estimat ca necesarul de finantare internationala pe domeniul investitiilor de mediu este de aproximativ 12 la suta din total, mai ales pe domeniul apelor si deseurilor. Investitiile pentru integrarea mediului sunt estimate la 30 miliarde de euro, pana in 2018.

AdevarulTi-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 700 ori