Germania propune ca tarile care nu respecta statul de drept sa piarda din banii de la UE

Marti, 30 Mai 2017, ora 22:42
1398 citiri
Germania propune ca tarile care nu respecta statul de drept sa piarda din banii de la UE
Foto: Arhiva Ziare.com

Statele membre care nu indeplinesc standardele Uniunii Europene in ceea ce priveste statul de drept ar putea pierde accesul la anumite fonduri europene.

Acest lucru reiese din propunerile guvernului german referitoare la reformarea sistemului fondurilor de coeziune, consultate marti de Reuters.

Documentul de 7 pagini sugereaza ca platile fondurilor de coeziune ar putea fi blocate, daca standardele in domeniul statului de drept ale unei tari membre au fost criticate de Comisia Europeana.

Ungaria si Polonia, ambele tari fiind beneficiare ale unor sume importante din fondurile de coeziune ale UE, s-au confruntat in repetate randuri cu astfel de critici, aminteste Reuters.

"Trebuie analizat daca primirea de fonduri de coeziune ale UE poate fi conditionata de ralierea la norma fundamentala a principiilor de drept", se mentioneaza in propunerile citate.

Ambasadorul Frantei la Bucuresti: Statul de drept este "santier in lucru" peste tot. Nu are legatura cu lupta anticoruptieDepartamentul de Stat al SUA: Masurile adoptate de Guvernul Grindeanu submineaza statul de dreptKlaus Iohannis, dupa lovitura data de Guvern: Astazi este o zi de doliu pentru statul de dreptKelemen Hunor: Nu functioneaza nici statul de drept, nici democratia in RomaniaAmbasadorul Germaniei ne cere sa continuam lupta anticoruptie si consolidarea statului de drept. De asta depind investitiile nemtilor ...citeste mai departe despre "Germania propune ca tarile care nu respecta statul de drept sa piarda din banii de la UE" pe Ziare.com

#Germania stat de drept pierdere finantare, #acces fonduri europene Europa , #Stiri Fonduri