Fondurile inchise de investitii pot fi tranzactionate la Bursa

Joi, 21 Septembrie 2006, ora 15:41
859 citiri

Fondurile de investitii din Romania ar putea fi listate la Bursa de Valori Bucuresti si tranzactionate intr-o sectiune speciala dedicata produselor financiare, a declarat pentru NewsIn, Dan Mihail Nicu, presedintele Uniunii Nationale a Organismelor de Plasament Colectiv (UNOPC)."Este posibil sa fie listate fondurile inchise de investitii din Romania la Bursa de Valori pentru ca noul Cod Bursier care a intrat in vigoare in aceasta saptamana are un capitol referitor la tranzactionarea acestora", a declarat Dan Mihail Nicu.

Bursa de Valori Bucuresti va trebui sa dezvolte o platforma speciala de tranzactionare si o aplicatie informatica pentru tranzactionarea fondurilor inchise, dar inca nu s-au stabilit proceduri clare, a declarat Dan Mihail Nicu. Pe pietele bursiere mature se tranzactioneaza fondurile de investitii, dar exista alte reglementari, care nu sunt identice cu cele din Romania. "Pentru listarea fondurilor inchise este nevoie, probabil, si de alte reglementari legale care sa fie emise de Comisia Nationala a Valorilorr Mobiliare", a mai spus presedintele UNOPC.

"Intentionam sa lansam produse ultrasofisticate pentru clienti pentru tranzactionarea ipotecilor, a fondurilor structurate si a fondurilor de investitii", a declarat Septimiu Stoica, presedintele Bursei de Valoriu Bucuresti. Potrivit acestuia, listarea fondurilor de investitii depinde de existenta unor institutii financiare puternice, care sa poata sustine tranzactionarea acestor produse la bursa in cel mai scurt timp.

NewsIn