Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Eurodeputatul Frank Engel (Luxemburg): Art. 7 e insuficient, e nevoie de conditionarea fondurilor UE de statul de drept

Eurodeputatul Frank Engel (Luxemburg): Art. 7 e insuficient, e nevoie de conditionarea fondurilor UE de statul de drept
Uniunea Europeana trebuie sa aiba parghii serioase pentru a putea determina un guvern sa respecte statul de drept, iar Articolul 7 este insuficient. De aceea, oricat de sever suna, e nevoie de conditionarea banilor europeni care ajung la Budapesta sau Bucuresti, iar oamenii trebuie sa inteleaga ca nu UE, ci propriul guvern ii insala.

O spune, intr-un dialog cu Ziare.com, europarlamentarul Frank Engel, presedintele Partidului Crestin Social din Luxemburg, membru PPE.

"Avem acest Articol 7, care nu mentioneaza decat pierderea dreptului de vot. Nu putem exclude pe cineva, nici sa il fortam prin alte mijloace. Este motivul pentru care avem nevoie de aceasta conditionare a fondurilor structurale de statul de drept.

Cetatenii trebuie sa inteleaga ca nu noi suntem cei care pedepsesc, ci ei sunt luati ostatici de propriul guvern.

Am citit afisele electorale ale Partidului Social-Democrat, care spun chiar asa: "Romania merita mai mult". Sunt absolut de acord, Romania merita mai mult decat PSD! Romania chiar e diferita de PSD.

In Ungaria, 20% dintre cheltuielile bugetare sunt finantate de Uniunea Euopeana. Ce fac acestea, insa? Foarte putin pentru binele cetatenilor si mai mult pentru bunastarea amicilor "unchiului" Viktor si care, miraculos, de cand e Fidesz la guvernare, atrag o parte importanta din piata publica.

De aceea, cetatenii trebuie sa realizeze ca banii care le sunt destinati lor nu ajung la ei.

La urma urmei, oamenii sunt cei care trebuie sa vada ca sunt inselati si nu suntem noi - UE - cei care ii insala, ci propriul lor guvern. In acelasi timp, Uniunea Europeana nu poate fi tatal sever care merge de-a lungul teritoriului sau pentru a disciplina guverne.

Putem avertiza, putem denunta derapajele, dar nu putem rezolva probleme interne".

"Fenomenul romanesc e de data mai recenta, dar nu exclud sa se ajunga la Articolul 7"

Frank Engel, unul dintre cei mai acerbi critici ai regimului lui Vikotr Orban, este si un bun cunoscator al Romaniei, asa ca este extrem de direct atunci cand evalueaza regimul Dragnea.

"La un moment dat, ar trebui ca Romania sa ia mai in serios aceasta problema. Noi putem presupune ca domnului Dragnea nu-i pasa, dar noi nu ne putem limita doar la refuzul unui sef de partid care nu poate accede la functii politice, pentru ca a fost condamnat in justitie. Toate acestea deja spun multe despre atitudinea Guvernului roman.

Ce este acest guvern teleghidat de domnul Dragnea din culise si condus de cineva car ...citeste mai departe despre "Eurodeputatul Frank Engel (Luxemburg): Art. 7 e insuficient, e nevoie de conditionarea fondurilor UE de statul de drept" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 2737 ori
Citeste mai multe despreUE PSD excludere PPE Dragnea