Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Drumul de sub munte, alternativa la DN 1, va fi reabilitat cu 34 de milioane de euro

Drumul de sub munte, alternativa la DN 1, va fi reabilitat cu 34 de milioane de euro
Soseaua care leaga 13 localitati din judetul Brasov, numita "Drumul de sub munte", si care poate deveni alternativa la DN 1, intre judetele Sibiu si Brasov, va fi reabilitata cu fonduri europene, valoarea proiectului fiind de 34 de milioane de euro.

Contractul privind reabilitarea "Drumului de sub munte" a fost semnat, joi, la Consiliul Judetean Brasov, fiind vorba de soseaua care porneste din DN1, in comuna Sinca, si continua pana dincolo de orasul Victoria, la limita cu judetul Sibiu, in Cartisoara, drumul catre Transfagarasan.

Cunoscut sub denumirea de "Drumul de sub munte" este vorba, de fapt, de patru drumuri judetene, care fac legatura intre 13 localitati, artera care poate deveni o alternativa pentru aglomeratul DN1.

Proiectul de reabilitare pe fonduri europene are ca obiectiv principal cresterea gradului de accesibilitate a zonelor rurale si urbane si presupune si construirea de trotuare si amplasarea de statii de transport public in localitatile traversate de drumul modernizat.

"Odata cu dezvoltarea infrastructurii, consideram ca in zona vor fi atrasi investitori, dar si mult mai multi turisti, avand in vederea frumusetile locului. Am pregatit si o cerere de finantare pentru modernizarea drumului judetean care face legatura intre Brasov si Covasna. Valoarea acestui proiect este de aproximativ 34 de milioane de euro", a declarat Adrian-Ioan Vestea, presedintele CJ Brasov, dupa semnarea contractului de finantare.

Dupa cum a precizat administratorul public al judetului Brasov, Daniel Gligoras, in perioada urmatoare, vor fi realizate procedurile de achizitie a serviciilor de management executie-investitie, verificare tehnica, audit financiar, informare si publicitate, urmand ca ulterior sa dea ordinul de incepere pentru intocmirea proiectului tehnic al investitiei.

Dupa finalizarea proiectarii, va fi demarata achizitia executiei lucrarilor si a serviciului de asistenta tehnica de supraveghere a lucrarilor.

Gligoras a precizat ca unul dintre cei mai grei pasi in vederea accesarii banilor europeni a fost efectuarea exproprierilor necesare, tinand cont ca soseaua traverseaza mai multe localitati.

Citeste si Bani UE pentru transporturi. Romania se face din nou de ras, pana si in fata celorlalte state estice ...citeste mai departe despre "Drumul de sub munte, alternativa la DN 1, va fi reabilitat cu 34 de milioane de euro" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 715 ori