Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Cum se dau bani europeni pentru somerii romani

Cum se dau bani europeni pentru somerii romani
Management de proiect: Obiectivele specifice

Dupa ce am identificat Nevoia si am stabilit Obiectivul General, pentru realizarea unui proiect de succes este necesara formularea Obiectivelor Specifice. In functie de natura si complexitatea proiectului, se trece la stabilirea unui numar de 3-7 Obiective Specifice, recomandarea mea fiind 4-5 obiective, astfel incat sa acopere, intr-o maniera coerenta, toata sfera de cuprindere a Obiectivului General.

Pentru a reusi o reprezentare cat mai clara a obiectivelor, se aplica regula SMART:

S - Specifice - se adreseaza unei arii bine definite in care gasim raspunsuri la intrebarile: Cine este responsabil? Care sunt pasii de urmat? Care sunt limitele? Care este orizontul de timp?

M - Masurabile - pentru o buna monitorizare a progresului inregistrat, este utila folosirea sau crearea unor mijloace de masurare a obiectivelor, astfel incat in orice moment sa avem reprezentarea clara a transformarii care a intervenit. Rezultatele masurarii sunt exprimari absolute sau procentuale, marimi de ordin sau pozitie ocupata intr-o ierarhie etc.

A - Atinse cu usurinta - prin folosirea resurselor existente si prin derularea proiectului, indeplinirea tintelor propuse arata eficienta echipei si motiveaza membrii acesteia sa ramana concentrati pe toata perioada implementarii;

R - Realiste - este importanta o pastrare a proportiilor si o constientizare a potentialului dezvoltat in cadrul proiectului, astfel incat sa existe o concordanta intre nevoi si posibilitati, intre resursele alocate si beneficiile create, intre propuneri si responsabilitati;

T - Timpul de realizare - acesta trebuie sa fie in conformitate cu cerintele din ghidul de finantare, dar si cu contextul in care se realizeaza proiectul, stabilind termene limita, perioade de desfasurare, grafice de timp etc.

Citeste mai departe despre "Fonduri europene, cu Octavian Serban: Cum se dau bani europeni pentru somerii romani" pe Ziare.com.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1024 ori