Codul Fiscal a suferit noua modificari in primele trei trimestre din acest an, dupa ce fusese deja modificat de 22 de ori, in 2013, a aratat, marti, consultantul fiscal Cristina Saulescu, intr-o conferinta referitoare la impactul fiscalitatii asupra mediului de afaceri.
Codul Fiscal a fost modificat, completat sau rectificat de 22 de ori in 2013 si a avut alte noua modificari, in primele noua luni din 2014. Normele de aplicare au avut, de asemenea, trei modificari in 2013 si alte trei in noua luni din 2014. Codul de procedura fiscala a fost modificat de sapte ori in 2013 si de doua ori in primele noua luni din 2014', a aratat Saulescu, transmite Agerpres.
Expertul fiscal a precizat ca 'cea mai importanta si cea mai controversata' masura de modificare a Codului Fiscal este introducerea impozitului pe constructiile speciale.
Conferinta, la care participa consultanti fiscali si experti din domeniul financiar-contabil are loc in contextul in care, de la 1 octombrie, intra in vigoare noile prevederi legislative privind reducerea CAS cu 5 puncte procentuale.
Presedintele Traian Basescu a anuntat in 18 septembrie, la Palatul Cotroceni, ca a promulgat Legea privind reducerea CAS cu cinci puncte procentuale la angajator.
In anii 1990, CAS a variat de la 15% la 60%, iar ponderea CAS in total venituri bugetare a depasit pragul de 30%. Ratele ridicate de CAS au dus la o evaziune fiscala ridicata si colectari mici la buget. Dupa anul 2000 a inceput o relaxare pe acest plan, iar CAS a ajuns de la 57% la 44,35% in prezent. La angajator, rata de CAS s-a redus de la 40,3% la 27,85% in prezent.