Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Bani pentru Romania printr-un fond de investitii dedicat Europei Centrale si de Est

Bani pentru Romania printr-un fond de investitii dedicat Europei Centrale si de Est
Un fond de investitii pentru tarile est-europene, tarile care au aderat recent la Uniunea Europeana, inclusiv candidatele Romania si Bulgaria, va fi destinat proiectelor de venture capital (investitii in companii). Proiectele vizeaza obtinerea de participatii de control sau de pachete minoritare semnificative la companii cu o valoare cuprinsa intre 100 de milioane de euro si un miliard de euro. Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) ar putea participa cu 10% la formarea capitalului de 500 de milioane de euro. Fondul va purta denumirea Emerging Europe Convergence Fund II LP (EECF II) si va fi constituit ca un fond inchis de investitii private, cu o durata de zece ani, avand ca manager de fond firma EMP Europe Management si ca administrator de investitii compania Mid Europa Partners LLP (MEP).
Divizia de investitii a Bancii Mondiale, International Finance Corporation (IFC), si-a anuntat deja intentia de a aloca pana la 20 de milioane de euro pentru noul fond.

Adevarul

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 728 ori