Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Baia Mare primeste 2,6 milioane de euro de la Comisia Europeana pentru proiecte inovatoare

Baia Mare primeste 2,6 milioane de euro de la Comisia Europeana pentru proiecte inovatoare

Fondul European de Dezvoltare Regionala (FEDR) va finanta 20 de proiecte urbane cu 82 de milioane de euro, iar Baia Mare este unul dintre orasele beneficiare si va primi peste 2,6 milioane de euro, a informat joi Comisia Europeana.

Aceste proiecte au fost propuse de orase in cadrul celei de a patra cereri de propuneri pentru initiativa "Actiuni urbane inovatoare".

In special, Pireu (Grecia), Tampere (Finlanda) si Torino (Italia) vor primi granturi pentru proiecte care vor proteja spatiile publice si vor reduce vulnerabilitatea acestora, in conformitate cu Planul de actiune din 2017 elaborat in cadrul uniunii securitatii.

De asemenea, finantarea din partea UE va sprijini, in 17 alte orase, solutii inovatoare privind tranzitia digitala, utilizarea responsabila a terenurilor urbane si combaterea saraciei.

"Orasele sunt cele mai bine plasate pentru a concepe solutiile care vor transforma viata in zonele urbane. Acesta este motivul pentru care Comisia a acordat finantare UE in mod direct oraselor, astfel incat acestea sa poata testa ideile care le vor permite sa devina locuri ideale pentru a trai, a lucra si a inova", a declarat comisarul pentru politica europeana de vecinatate si negocieri privind extinderea, responsabil si de politica regionala, Johannes Hahn.

Proiectele castigatoare se incadreaza in patru categorii.

Prima este securitatea urbana - Pireu (Grecia), Tampere (Finlanda), Torino (Italia).

De exemplu, Pireu va institui un consiliu local pentru prevenirea criminalitatii si va crea un ghiseu unic pentru victimele infractiunilor.

A doua este tranzitia digitala: Gava (Spania), Heerlen (Tarile de Jos), Lisabona (Portugalia), Ravenna (Italia), Rennes (Franta), Vaxjo (Suedia), Viena (Austria).

De exemplu, la Lisabona, societatea VoxPop va facilita obtinerea de feedback din partea utilizatorilor, pentru a imbunatati sistemul de mobilitate a orasului.

A treia categorie este utilizarea durabila a terenurilor, solutii bazate pe natura: Baia Mare (Romania), Breda (Tarile de Jos), Latina (Italia), Prato (Italia), Plymouth (Regatul Unit).

De exemplu, obiectivul proiectului GreenQuays este renaturarea unei zone urbane de 7.500 metri patrati din Breda si partajarea tehnologiei inovatoare proprii de regenerare a ecosistemelor cu alte orase din Europa.

A patra categorie este saracia urbana: Bergamo (Italia), Getafe (Spania), Milano (Italia), Seraing (Belgia), Landshut (Germania).

De exemplu, in Landshut, proiectul "Home and Car ...citeste mai departe despre "Baia Mare primeste 2,6 milioane de euro de la Comisia Europeana pentru proiecte inovatoare" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 3073 ori