1,8 miliarde de euro, bani europeni pentru Romania: Unde vor fi investiti

Luni, 22 Decembrie 2014, ora 11:52
1936 citiri
1,8 miliarde de euro, bani europeni pentru Romania: Unde vor fi investiti

La sfarsitul saptamanii trecute, Comisia Europeana a adoptat primele doua programe operationale din exercitiul financiar 2014-2020 pentru Romania, in valoare de 1,83 miliarde de euro.

Programul Operational Asistenta Tehnica, de 251 milioane euro, a fost adoptat joi, 18 decembrie, pentru a intari capacitatea administrativa a Romaniei de a coordona, desfasura si supraveghea Fondurile Europene Structurale si de Investitie.

Acesta va sprijini atat administratia implicata in managementul fondurilor europene, cat si pe beneficiarii acestora, prin intarirea capacitatii acestora de a pregati si de a implementa proiecte, potrivit unui comunicat remis Ziare.com.

Programul Operational pentru Competitivitate, adoptat vineri, 19 decembrie, reprezinta o investitie de 1,58 miliarde de euro pentru cresterea competitivitatii economiei.

O prima prioritate a programului o reprezinta investitiile in cercetare si dezvoltare (952,6 milioane de euro), gandite sa raspunda nevoilor mediului de ...citeste mai departe despre "1,8 miliarde de euro, bani europeni pentru Romania: Unde vor fi investiti" pe Ziare.com

#fonduri europene Romania 2014 2020, #investitii fonduri europene , #Stiri Fonduri