Fondurile de actiuni, in scadere

Marti, 21 Martie 2006, ora 02:09
1049 citiri

Fondurile de actiuni au inregistrat, in luna februarie, o scadere de 2,1%Randament mediu cumulat este insa, de 5,9% de la inceputul anului, conform datelor centralizate de Uniunea Nationala a Organismelor de Plasament Colectiv (UNOPC).

O premiera pentru industria fondurilor de investitii a fost aparitia Fondului Privat Comercial, un fond de tip AOPC (alte organisme de plasament colectiv), specializat pe efecte de comert si administrat de societatea Globinvest.

Procesul de consolidare a cotei de piata detinute de fondurile diversificate a continuat, acestea ajungand la o pondere de 36,8%, castigand in cursul lunii februarie 1,4 procente, iar fondurile de actiuni au ajuns la o cota de piata de 25%, cu un plus de 0,2%.

Pe ansamblul industriei fondurilor, activele nete au crescut cu 6,2%, ajungand la peste 145 milioane euro, din care 111,9 milioane euro - active ale organismelor de plasament colectiv in valori mobiliare (OPCVM), iar restul - active ale altor organisme de plasament colectiv (AOPC). Nivelul intrarilor nete de capital a fost de 17 milioane RON sau 5,16 milioane euro, cu 7milioane lei mai putin decat in luna anterioara.

Pe categorii, cele mai spectaculoase rezultate au fost obtinute de fondurile diversificate - 12 milioane lei si fondurile de actiuni - cu 6,5 milioane lei. Indicele Fondurilor Mutuale (IFM), indicator ce cuantifica randamentul mediu al fondurilor mutuale romanesti, a inregistrat in luna februarie o depreciere de 0,62%.

Cronica Romana

Investmania.ro - Primesti 10.000 vRON si inveti sa investesti pe Bursa !

Nextcar.ro - Viitoarea ta masina te asteapta! Masini noi si second-hand.