Servicii speciale pentru clientii cu bani multi

Marti, 28 Februarie 2006, ora 03:58
963 citiri

Administratorii fondurilor deschise de investitii ofera, ca si bancile comerciale, servicii speciale pentru persoanele cu bani multi, a declarat, pentru Rompres, vicepresedintele Uniunii Nationale a Organismelor de Plasament Colectiv (UNOPC), Eugen Voicu. El a precizat ca, prin intermediul conturilor individuale administrate pentru clientii care plaseaza multi bani, sumele investite pot fi dublate intr-un an. La societatea de administrare Certinvest, la care Eugen Voicu este presedinte, clientii pot beneficia de acest serviciu daca investesc cel putin un miliard de lei vechi. "Le administram banii respectivi in baza unui mandat, pe un orizont de timp nu mai mic de un an si cu un profil de risc asumat", a aratat vicepresedintele UNOPC. (>>>Romania Libera)

A"Pentru cei cu bani multi este un mod mai bun de a investi. Nu stai tu sa investesti pe bursa, ci, contra unui comision, dai cuiva mandatul sa faca acest lucru. Noi incasam comision de administrare si comision de performanta. Mentionam un randament, dar nu garantam nimic, doar faptul ca tintim acel randament. Ce este peste, se plateste separatA", spune Eugen Voicu. Bancile comerciale ofera de asemenea servicii speciale pentru clientii cu multi bani, asigurindu-le, spre exemplu, o dobinda mai buna sau dedicindu-le o persoana de contact. A"Bancile privesc insa lucrurile altfel. Se uita foarte mult la profitul lor. Noi privim la dimensiunea afacerii - cu cit este mai mare cu atit cistig mai mult, pentru ca am un comision bine determinat. Daca am un randament mare pe piata, comisionul la fond este acelasi, in timp ce banca zice ia sa luam noi mai mult si sa ramina dobinda fixaA", a apreciat Voicu. (>>>Cotidianul)

De asemenea, Voicu a explicat ca nu este atat de importanta suma initiala pe care o plaseaza o persoana, cat mai ales investitia constanta, periodica, in acest mod randamentul investitiei putand fi chiar mai mare decat randamentul fondului. La sfarsitul anului trecut, nivelul detinerilor persoanelor fizice din activele nete ale fondurilor deschise de investitii era de 41 milioane euro, respectiv doar 0,7 la suta din economiile populatiei detinute de sistemul bancar. Potrivit estimarilor vicepresedintelui UNOPC, fondurile de actiuni vor avea un randament in acest an de circa 40 la suta, fondurile diversificate 20-25 la suta, fondurile de obligatiuni si instrumente cu venit fix 8-9 procente, iar fondurile monetare 4-5 la suta. (>>>Curierul National)

Selectie realizata de

BLOOMBIZ - PORTALUL TAU DE AFACERI!

Abonati-va la newsletter!