Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Nemtii nu se grabesc sa imprumute FMI

Nemtii nu se grabesc sa imprumute FMI


Banca centrala a Germaniei, Bundesbank, a anuntat ca nu vede niciun motiv pentru care ar trebui sa se grabeasca si sa ia o decizie cu privire la imprumutul solicitat de FMI. Germanii sugereaza, mai mult sau mai putin voalat, ca termenul limita de 19 decembrie ar putea fi depasit.

Liderii europeni au decis, la summitul din 9 decembrie, sa distribuie un capital suplimentar de 200 de miliarde de euro pentru FMI. Fondul ar urma sa primeasca banii prin imprumuturi si este obligat sa ii foloseasca pentru combaterea crizei datoriilor, scrie Bloomberg.

Bancile centrale din cele 17 state ale uniunii monetare vor oferi, in total 150 de miliarde de euro, in timp ce restul de bani vor proveni de la tarile care nu fac parte din zona euro, dar sunt membre ale Uniunii Europene.

Presedintele Bundesbank, Jens Weidmann, a declarat ca banca centrala germana este gata sa contribuie cu 45 de miliarde de euro, daca anumite conditii sunt indeplinite.

Bundesbank vrea ca tarile mari din blocul comunitar din afara regiunii euro sa ia parte la imprumutul acordat FMI, pentru a evita acuzatiile ca bancile centrale finanteaza guvernele, prin intermediul FMI. Acest lucru ar insemna o violare a tratatelor. Bundesbank nu a primit, inca, raspusul de la ministrul german de Finante, in care sa fie prezentate conditiile pentru acordarea imprumutului.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1862 ori
Citeste mai multe despreimprumut FMI Germania imprumut fmi