Seful Fondului Proprietatea, impresionat de performantele Romaniei

Luni, 18 Noiembrie 2013, ora 14:25
1304 citiri
Seful Fondului Proprietatea, impresionat de performantele Romaniei

Romania a avut performante impresionante in anul 2013 si devine un potential nou star al regiunii, a declarat managerul Fondului Proprietatea, Greg Konieczny, intr-un interviu acordat vineri postului american de televiziune CNBC.

"Romania a avut o performanta impresionanta in acest an, iar noi, la Franklin Templeton (compania americana de investitii care administreaza FP - n.r.), avem o prezenta semnificativa acolo, administrand cel mai mare fond de tip inchis din lume in privinta activelor. Dupa ani foarte dificili, in 2009 - 2010, tara a incheiat un angajament cu FMI, a indeplinit cerintele din acest acord, iar acum devine un potential nou star al regiunii.

Cresterea PIB-ului in trimestrul trei a fost cea mai puternica din UE si credem ca urmeaza lucruri mai bune, determinate in special de reformele structurale care au loc chiar acum", a spus Konieczny.

In opinia managerului Fondului Proprietatea, piata de capital din Romania este subdezvoltata, dar are un potential de crestere foarte puternic.

"Noi suntem foarte convinsi ca tara si piata de capital au potentialul sa repete succesul bursei si al pietei de capital din Polonia. Aceasta oferta publica initiala (IPO) a Romgaz, cu GDR-uri listate la Londra, este cu adevarat un catalizator si ar trebui sa atraga mai multi investitori. Deja o face, observam acest lucru in piata. Apoi, exista, de asemenea, o lista robusta de IPO-uri (oferte publice initiale - n. r.) programate pentru anul viitor", a afirmat Koniecnzy.

Intrebat de jurnalistii CNBC despre Ungaria, managerul de fond de la FP a spus ca Ungaria a fost multi ani una dintre pietele preferate din regiune, insa, in ultimii ani, situatia s-a schimbat complet.

"Uitandu-ne la ce s-a intamplat cu piata de capital si cu economia, categoric, politicile guvernului au fost complet imprevizibile si, foarte des, foarte surprinzatoare, in special pentru investitorii in actiuni. Acestea au limitat apetitul, iar daca ne uitam la dezvoltarea Bursei din Budapesta, nu au mai avut loc IPO-uri de multi ani si nu se anunta nimic in viitorul apropiat.

Asadar, aceasta piata, din punctul nostru de vedere, nu este foarte atractiva, deoarece sunt foarte putine oportunitati si politicile guvernamentale sunt imprevizibile, mai ales in ceea ce priveste taxarea", a mai spus Konieczny, in interviul acordat CNBC.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#fondul proprietatea investitii romania, #investitii romania, #Romania dezvoltare economica , #Fonduri de investitii