Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Romania primeste 110 milioane euro de la BEI pentru cofinantarea proiectelor din PNDR pana in 2015

Romania primeste 110 milioane euro de la BEI pentru cofinantarea proiectelor din PNDR pana in 2015


Romania va primi fonduri de 110 milioane de euro de la Banca Europeana de Investitii (BEI) in baza unui imprumut pentru acoperirea contributiei bugetului de stat la Programul National de Dezvoltare Rurala (PNDR) aferenta perioadei iulie 2013 - decembrie 2015, a anuntat Ministerul Finantelor Publice.

Imprumutul a fost semnat la 24 decembrie de ministrul Finantelor Publice, Daniel Chitoiu, si ministrul delegat pentru Buget, Liviu Voinea, din partea statului roman, iar din partea BEI de catre seful biroului din Romania, Flavio Schiavo Campo de Gregorio, si Stella Renita, consilier juridic.

"Imprumutul contractat de la BEI va contribui semnificativ la reducerea presiunilor pe bugetul de stat pentru asigurarea cofinantarii masurilor din PNDR pentru perioada iulie 2013 - decembrie 2015 si la cresterea gradului de absorbtie in cadrul acestui program, prin acoperirea unei portiuni importante din contributia nationala pentru schemele selectate", se arata intr-un comunicat transmis de Ministerul Finantelor.

Astfel, vor fi eligibile la finantare elementele componente ale noua masuri selectate in cadrul a patru axe din PNDR, pentru plati efectuate in intervalul iulie 2013 - decembrie 2015.

"Creditul de la BEI reprezinta o sursa avantajoasa de finantare a deficitului bugetului de stat pe termen lung, cu o maturitate de pana la 15 ani, cu pana la 5 ani gratie si la costuri reduse, BEI fiind institutie financiara a Uniunii Europene cu rating AAA", se mai spune in comunicat.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Mediafax
Articol citit de 1222 ori