George Soros cumpara obligatiuni europene de 2 miliarde de dolari

Vineri, 09 Decembrie 2011, ora 18:18
2359 citiri
George Soros cumpara obligatiuni europene de 2 miliarde de dolari
George Soros cumpara obligatiuni europene

Miliardarul american George Soros a facut o noua achizitie riscanta, dar care s-ar putea dovedi, in timp, extrem de profitabila. Omul de afaceri a cumparat obligatiuni europene care erau detinute in mod formal de MF Global, cel mai mare fond din lume care a dat faliment.

George Soros a cumparat obligatiunile vineri, potrivit CNBC, care citeaza Wall Street. Surse apropiate negocierilor au precizat ca, in acest moment, singurul castig al omului de afaceri consta in discountul primit de la KPMG, administratorul care se ocupa de falimentul MF Global.

Miliardarul american s-a imbogatit, dupa ce a pariat pe deprecierea lirei sterline. Acum, a facut un nou pariu care l-ar putea face mult mai bogat, in conditiile in care MF Global avea o expunere pe obligatiunile tarilor europene de 6,3 miliarde de dolari.

Anul trecut compania a investit masiv in obligatiuni italiene, spaniole, portugheze si irlandeze, pariind ca acestea vor reveni pe crestere anul acesta.

MF Global era unul dintre cei mai mari brokeri pe derivative din America si a fost condos de un fost director din cadrul Goldman Sachs.

Un purtator de cuvant din cadrul fondului Berkshire Hathaway, detinut de miliardarul american, a refuzat sa dea detalii despre tranzactie, dar nici nu a negat-o.

#George Soros obligatiuni europene, #obligatiuni MF Global, #faliment MF global, #obligatiuni europene , #Fonduri de investitii