CE critica birocratia din sistemul de absorbtie a fondurilor europene

Luni, 07 Noiembrie 2011, ora 08:34
1712 citiri
CE critica birocratia din sistemul de absorbtie a fondurilor europene

Statele membre ale UE care sunt implicate in absorbtia fondurilor europene, printre care si Romania, au prea multe reguli, considera Joanna Drake, director pentru Promovarea competitivitatii IMM in cadrul Directiei Generale-Intreprinderi a Comisiei Europene.

"Autoritatile nationale fac reguli mai multe decat este nevoie. Am spus ca este inacceptabil," a declarat Drake, citata de Curierul National.

Joanna Drake s-a intalnit, in acest weekend, cu reprezentantii mediului de afaceri din zona Targu Mures. Acestia i-au solicitat sprijinul pentru gasirea unor instrumente de reducere a birocratiei de care se lovesc in accesarea fondurilor europene. Ea a raspuns ca se loveste si ea de birocratie, dar a remarcat ca regulile de accesare a fondurilor europene sunt stabilite la nivel national, iar autoritatile din statele membre UE "fac mai multe reguli decat este nevoie".

Ea a cerut oamenilor de afaceri prezenti la intalnire sa faca presiuni asupra autoritatilor in vederea reducerii birocratiei in privinta accesului la fonduri europene. Drake a mai mentionat ca negociaza la nivelul Comisiei Europene pentru ca, urmatorul exercitiul financiar pe programul de care raspunde, sa asigure un acces mai usor la finantare pentru IMM-ri, dar si fonduri mai mari.

"Trebuie sa puneti presiune pe aceste banci, pentru ca aceste fonduri, garantate din bani europeni, exista", a spus Drake.

#Joanna Drake Comisia Europeana fonduri, #absorbtia fondurilor europene Romania, #birocratie absorbtie fonduri europene , #Fonduri de investitii