ING Bank lanseaza fondurile mutuale internationale pentru clientii de retail

Luni, 12 Noiembrie 2012, ora 17:56
2999 citiri
ING Bank lanseaza fondurile mutuale internationale pentru clientii de retail

ING Bank lanseaza fondurile mutuale internationale, pentru clientii de retail, care ofera clientilor posibilitatea de a investi pe pietele internationale.

Inregistrate si reglementate in Luxemburg, fondurile mutuale administrate de ING Investment Management aduc clientilor ING Bank o gama larga de posibilitati de investitie.

Oferta cuprinde 10 fonduri mutuale distincte prin intermediul carora clientii pot investi in

- piata locala sau din regiune (Romanian Bond, Romanian Equity sau Emerging Europe), - piete regionale (Statele Unite prin US High Dividend,

- zona Euro prin Euro High Dividend),

- Asia, prin Greater China,

- pietele financiare globale (Global Opportunities, Emerging Market Debt).

Fiind bazate pe o varietate de instrumente financiare (actiuni, instrumente cu venit fix etc.), denominate in cele mai de interes valute (RON, EURO si USD), fondurile mutuale reprezinta o alternativa de investitie (pe termen lung) la produsele de economisire.

Beneficiile acestui tip de produse sunt numeroase: ofera flexibilitate si transparenta, permit diversificarea riscurilor si au lichiditate ridicata. De asemenea, fondurile mutuale presupun o investitie redusa (2.000 de unitati monetare, lei, euro sau dolar), costuri reduse (se percepe doar un comision de subscriere), iar potentialul castig este adus de investitii in piete financiare mature si lichide.

In plus, aceste produse sunt adaptate apetitului de risc al clientului, de la cel mai conservator pana la cel mai riscant.

"Suntem bucurosi ca putem oferi clientilor nostri aceste produse. Odata cu introducerea fondurilor mutuale in oferta - un produs pur de retail, deschidem de fapt accesul tuturor clientilor nostri la pietele internationale si la oportunitatile acestora. Parteneriatul cu ING Investment Management ne permite sa oferim o gama larga de fonduri care sa raspunda nevoilor diverse de investitii', a declarat Maria Cristina Matei, Head of ING Retail Banking.

#ING fonduri investitii, #fondurile mutuale internationale, #fonduri investitii , #Fonduri de investitii Romania