Ursache: Fondul Proprietatea va fi listat pana la finalul lui 2009

Luni, 15 Iunie 2009, ora 12:51
1524 citiri
Ursache: Fondul Proprietatea va fi listat pana la finalul lui 2009

Fondul Proprietatea va fi listat pana la finalul lui 2009, in conditiile in care singura etapa care a mai ramas este selectarea intermediarului, a declarat luni presedintele consiliului de administratie al Fondului, Mircea Ursache.

Consiliul de supraveghere al Fondului a trimis Comisiei de Buget Finante din Camera Deputatilor o serie de amendamente, intre care eliminarea obligatiei MFP de a face oferta publica de vanzare, a precizat el.

"Acest lucru scurteaza enorm timpul de listare. Din acest moment, singurul hop pentru listare este alegerea intermediarului", a spus Ursache.

Ursache va cere Guvernului sa nu dea mandat pentru incheierea contractului cu Franklin Templeton

"Am vazut declaratiile comisiei de selectare a administratorului. Este gresit ca administratorul a fost ales. Comisia a anuntat de fapt finalizarea selectiei si a facut o ierarhizare, insa decizia o ia guvernul, pe baza acestei ierarhizari", a spus luni Ursache, la o conferinta de presa.

El a aratat ca, in 2008, cheltuielile cu salariile si indemnizatiile la Fondul Proprietatea au fost de doar 1,5 milioane euro, dar prin trecerea Fondului sub administrarea Templeton, cheltuielile s-ar ridica la 19,6 milioane euro pe an.

In 9 iunie, presedintele Comisiei de selectiea administratorului, Enache Jiru, a anuntat ca Franklin Templeton Investment Management Ltd este castigatorul cursei pentru administrarea activelor Fondului Proprietatea, precizand ca aceasta firma a depus cea mai ieftina oferta.

Guvernul detine, prin Ministerul Finantelor Publice, controlul Fondului Proprietatea, cu 66% din actiuni. Initiat, opt candidati au depus oferte pentru administrarea Fondului Proprietatea, din care au fost selectate, intr-o a doua etapa, cinci companii, din care Comisia a pastrat doi ofertanti: Franklin Templeton si Morgan Stanley.

Fondul Proprietatea a fost creat in 2005, ca solutie pentru despagubirea fostilor proprietari deposedati de regimul comunist, carora nu li se mai pot restitui in natura averile confiscate.

Fondul are participatii la 88 de companii, cele mai multe din sectorul energetic.

 

#cheltuieli, #contract, #fp, #franklin, #listare, #templeton, #ursache , #Fondul proprietatea

Curs valutar

1 EUR = 4.9771 RON

0.0001

1 USD = 4.6535 RON

0.0132
  1. Criza economică face noi victime în România. Sute de persoane își pierd locurile de muncă
  2. Joburi de vară pentru studenți. În ce domeniu te poți angaja în vacanță
  3. Decizie importantă a ICCJ cu privire la preavizul la concediere. Ce trebuie să știe angajații aflați în această situație
  4. Criză majoră pe piața locurilor de muncă la stat. Procentul infim de tineri care aleg să fie bugetari și problemele care îi îndepărtează de sistem