Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Tranzactie cu 0,7% din actiunile Fondului Proprietatea, in valoare de 10 mil. euro

Tranzactie cu 0,7% din actiunile Fondului Proprietatea, in valoare de 10 mil. euro


Un pachet de actiuni reprezentand aproape 0,73% din titlurile Fondului Proprietatea (FP) a fost transferat la mijlocul sedintei bursiere de marti, printr-un deal in valoare de 46,7 milioane lei (zece milioane euro).

Titlurile au fost cedate la ora 13.21 si operatiunea a fost efectuata la pretul de 0,467 lei, cu doar 0,06% sub inchiderea de luni.

La momentul respectiv, pe piata principala actiunile Fondului Proprietatea avansau cu 0,15%, la 0,468 lei, pe un rulaj de aproape 1,1 milioane lei.

La cateva minute dupa realizarea tranzactiei negociate, cotatia din piata principala a scazut la 0,467 lei.

Raportat la pretul la care a fost efectuat deal-ul, capitalizarea Fondului este de 6,434 miliarde lei (1,386 miliarde euro).

Fondul Proprietatea este o societate de investitii de tip inchis, infiintata in 2005 pentru despagubirea persoanelor ale caror proprietati au fost confiscate abuziv de statul comunist si sunt imposibil de retrocedat in natura.

FP a fost listat la Bursa de Valori Bucuresti in ianuarie 2011, iar in acest an ar putea fi cotat si la bursa de la Varsovia.

La finele lunii iunie, investitorii institutionali straini detineau cumulat 48,75% din titlurile Fondului. Cei mai mari actionari ai Fondului Proprietatea sunt fondul american de hedging Elliott Associates, care la finalul lunii martie controla indirect 13,91% din actiuni, si City of London (9,8%).

Cel mai mare actionar persoana fizica, Georgia Palade van Dusen, nepoata fostului industrias Nicolae Malaxa, detinea la mijlocul lunii mai un pachet reprezentand 4,93% din actiuni.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Mediafax
Articol citit de 1367 ori