Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Pierderi de peste un milion de euro pentru Fondul Proprietatea in T1

Pierderi de peste un milion de euro pentru Fondul Proprietatea in T1


Fondul Proprietatea a incheiat primul trimestru al acestui an cu pierderi de 5,6 milioane lei, de 3,7 ori mai mari fata de cele raportate pentru perioada similara din 2012, conform informatiilor remise, miercuri, Bursei de Valori Bucuresti.

Veniturile din activitatea curenta au scazut cu 11,2%, la 11,9 milioane lei, in timp ce cheltuielile s-au majorat cu 17,44%, la 17,5 milioane lei.

Veniturile din dobanzi, care provin din depozitele la banci si din titlurile de stat, au totalizat 10,5 milioane lei, fata de 7 milioane lei la 31 martie 2012. Valoarea mai ridicata a acestora este determinata de nivelul mediu mai ridicat al depozitelor si titlurilor de stat in cursul anului 2013, in pofida unui nivel usor mai scazut al ratelor de dobanda.

FP este un fond inchis de investitii, creat cu scopul despagubirii persoanelor ale caror proprietati au fost confiscate abuziv de regimul comunist si sunt imposibil de retrocedat in natura.

Administratorul FP este compania Franklin Templeton, iar mandatul acesteia expira pe 29 septembrie.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Agerpres
Articol citit de 1073 ori