Geoana il sfatuieste pe cumnatul sau sa plece de la Eximbank

Joi, 18 Februarie 2010, ora 23:49
1678 citiri
Geoana il sfatuieste pe cumnatul sau sa plece de la Eximbank

Presedintele PSD Mircea Geoana a declarat joi ca sfatul pe care il are pentru cumnatul sau, Ionut Costea, este sa plece de la Eximbank si sa-si gaseasca o alta slujba pentru a nu mai fi mereu atacat din cauza inrudirii cu el.

"Eu sunt convins ca se gandeste sa plece de la aceasta banca pentru ca, pana la urma, ce folos are sa apara pe televizoare si sa primeasca atacuri? Sunt convins ca isi va gasi un loc intr-o alta banca foarte buna pentru ca e un foarte bun profesionist.

Ca dovada ca a fost presedinte de banca la banci occidentale din Romania. Pe bani frumosi, bravo lui! A fost secretar de stat la Ministerul Finantelor pe vremuri, in 97-98, cand eram noi in America, eu cu sotia mea.

Dar sfatul meu si recomandarea mea ar fi catre el, pana la urma e viata lui, sa isi gaseasca o banca - sunt destule in Romania, dar nu una greceasca deocamdata - si sa isi vada de cariera si de viata lui", a spus presedintele Senatului la Antena 3.

"Domnul Costea este bancher de profesie. A fost presedintele bancii Raiffeisen Locuinte inainte sa accepte aceasta propunere de la Eximbank, cu un salariu mai mic decat ce avea inainte. Deci e bancher de profesie, a fost la trei sau patru banci presedinte de banca. Deci asta e meseria lui, e bancher.

Si eu regret ca poate nu am gasit o meserie mai banoasa, dar asta este! Acolo se iau astfel de salarii. Acum, faptul ca este cumnatul lui Geoana si devine tinta-piept, este un lucru pe care il inteleg. (...) Dar pana la urma, si mie mi-este greu sa-i spun unui om caruia i-am cerut, dincolo de familie ...", a declarat Geoana.

Liderul PSD s-a aratat de acord ca salariile din sistemul bancar de stat sa fie micsorate.

"Daca se doreste - acesta e raspunsul meu - ca in sistemul bancilor de stat romanesti sa se coboare salariile, cum probabil ca ar fi bine daca nu cumva e putin populist, la CEC, la Eximbank, la Banca Nationala si sa se mearga cu salarii mai mici in sectorul bancar controlat de statul roman, nu vad niciun fel de dificultate", a opinat Geoana.

Premierul Emil Boc spunea saptamana trecuta ca directorul Eximbank ar trebui sa urmeze gestul directorului general al Fondului Proprietatea, Ionut Popescu, si sa ceara la randul sau reducerea salariului, sugerand ca, in caz contrar, ar putea fi demis.

"Este si acolo o procedura extrem de complicata pana schimb un director de banca. Dar poate ar fi un gest elegant de a repeta ceea ce a facut Ionut Popescu, tocmai pentru a da un semn de solidaritate in aceste vremuri grele cu toti romanii.

Daca nu, vom face la un moment dat acest lucru, daca nu se va lua si acolo decizia de a avea salariu redus conform unor salarii de la stat", a declarat Boc.

Potrivit informatiilor aparute in presa, directorul bancii de stat Eximbank, Ionut Costea, cumnatul presedintelui PSD Mircea Geoana, are un salariu de aproximativ 20.000 de euro, suma care nu include si alte beneficii, precum stimulentele.

In toamna anului trecut, presedintele Traian Basescu declara ca "nu este posibil" ca la Eximbank, o banca de stat, directorul sa primeasca un salariu de aproximativ 25.000 de euro pe luna. El a spus ca are "un sentiment de revolta" ca in acest caz nu se aplica Legea salarizarii unice. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#geoana, #eximbank, #boc , #Fondul proprietatea