Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Fondul Proprietatea a rascumparat actiuni de 8,28 milioane lei

Fondul Proprietatea a rascumparat actiuni de 8,28 milioane lei


Fondul Proprietatea (FP) a rascumparat in perioada 15-19 aprilie peste 12,5 milioane de actiuni proprii, pentru care a platit in total peste 8,28 milioane lei, potrivit datelor publicate de FP intr-o raportare transmisa marti Bursei de Valori Bucuresti (BVB).

Titlurile au fost achizitionate la preturi cuprinse intre 0,66066516 lei/actiune si 0,66417174 lei/actiune.

Fondul deruleaza un program de rascumparare de actiuni care vizeaza preluarea unui pachet reprezentand maximum 8% din titlurile proprii.

Programul de rascumparare a cel mult 8% din actiunile Fondului Proprietatea a fost aprobat de actionari pe 25 aprilie 2012, insa a demarat abia in 2013 deoarece decizia AGA a fost contestata de un actionar al FP, avocatul Ioana Sfiraiala.

La inceputul lunii martie 2013, FP a obtinut o decizie favorabila la Tribunalul Bucuresti.

Programul de rascumparare actiuni proprii se desfasoara pe o perioada de 18 luni, la preturi cuprinse intre 0,2 lei si 1,5 lei. Titlurile rascumparate ar urma sa fie anulate, potrivit deciziei actionarilor. Fondul a derulat un program de rascumparare si in anul 2011, cand a achizitionat 1,7% din actiunile proprii, pentru 120 milioane lei.

Fondul a anuntat la acel moment ca doreste sa rascumpere 10% din actiuni.
Potrivit reglementarilor, Fondul poate rascumpara un volum zilnic de actiuni de pana 25% din volumul mediu zilnic de actiuni tranzactionate pe bursa.

FP este un fond inchis de investitii, creat cu scopul despagubirii persoanelor ale caror proprietati au fost confiscate abuziv de regimul comunist si sunt imposibil de retrocedat in natura.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Agerpres
Articol citit de 1169 ori