Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Daniela Lulache, fost director al FP, este noul director general al Nuclearelectrica

Daniela Lulache, fost director al FP, este noul director general al Nuclearelectrica


Daniela Lulache, fost director general al Fondului Proprietatea (FP), a fost numita saptamana trecuta director general al companiei de stat Nuclearelectrica, la propunerea consultantului Quest Advisors, a anuntat seful OPSPI, Gabriel Dumitrascu.

"Doamna Lulache a fost aleasa pentru aceasta functie de comitetul de nominalizare, la propunerea Quest Advisors", a afirmat Dumitrascu.

Lulache este si membru al Consiliului de Administratie al Nuclearelectrica. Ea a condus Fondul Proprietatea pana in luna decembrie 2009 si a incasat in acel an indemnizatii de conducere, bonus de performanta si compensatii de 1,86 milioane lei (440.000 de euro).

De asemenea, Ionel Bucur, directorul centralei nuclearelectrice de la Cernavoda, si membru al Consiliului de Administratie al Nuclearelectrica, a fost numit, tot la propunerea Quest Advisors, director pentru activitati nucleare in companie, a spus Dumitrascu.

El a precizat ca Lulache si Bucur mai trebuie sa incheie contractele de mandat.

Nuclearelectrica opereaza singura centrala nucleareletrica din Romania, cea de la Cernavoda, care asigura aproximativ 20% din necesarul de energie la nivel national.

Compania este controlata in proportie de 90,3% de Ministerul Economiei, iar Fondul Proprietatea are o participatie de 9,7%.

Quest Advisors si Transearch International au fost selectate de Oficiul Participatiilor Statului si Privatizarii in Industrie (OPSPI) sa asigute statului asistenta la numirea de manageri profesionisti in companiile de stat.

Quest Advisors a fost infiintata de Vasile Lutai Hariton si este condusa de acesta alaturi de Loredana Serfezi si de Andreea Acalovschi, iar Transearch International este o companie internationala de recrutare, cu subsidiare in mai multe tari.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Mediafax
Articol citit de 1978 ori