Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Cel mai mare actionar al Fondului Proprietatea propune simplificarea schimbarii administratorului

Cel mai mare actionar al Fondului Proprietatea propune simplificarea schimbarii administratorului


Cel mai mare actionar al Fondului Proprietatea (FP), compania Manchester Securities Corporation, propune schimbarea actului constitutiv al FP in sensul simplificarii schimbarii companiei care administreaza Fondul, la terminarea mandatului, potrivit unei raportari a FP transmisa marti Bursei de Valori Bucuresti (BVB).

Manchester Securities Corporation detine peste 15% din actiunile FP si a sugerat completarea ordinii de zi a Adunarii Generale a Actionarilor FP din 25 aprilie cu propunerea de modificare a actului constitutiv.

Modificarile propuse de Manchester Securities Corporation prevad ca mandatul administratorului sa nu se prelungeasca automat, ci sa fie organizata o AGA cu cel putin sase luni inainte de terminarea mandatului, prin care actionarii sa decida prelungirea mandatului companiei care asigura administrarea FP sau inlocuirea acesteia.

Mandatul de administrare al Franklin Templeton expira in toamna lui 2014

De asemenea, organizarea licitatiei internationale pentru desemnarea administratorului si selectia acestuia va fi asigurata de Comitetul Reprezentantilor, iar inlocuirea administratorului se poate face cu cel putin 25% din voturile actionarilor si nu cu doua treimi din voturi, ca in actualul act constitutiv.

Administratorul FP este compania Franklin Templeton, iar mandatul acesteia expira pe 29 septembrie 2014.

Actionarii FP sunt convocati pe 25-26 aprilie, cand urmeaza sa aleaga doi membri noi in Comitetul Reprezentantilor, care ii vor inlocui pe Sorin-Mihai Mindrutescu (presedintele Comitetului) si Cristian Busu, ale caror mandate expira la sfarsitul lunii septembrie.

Comitetul Reprezentantilor FP cuprinde cinci membri. Din Comitet mai fac parte in prezent Steven van Groningen, Piotr Rymaszewski si Julian Healy.

Pana acum au fost anuntate candidaturile lui Sorin-Mihai Mindrutescu si a fostului ambasador SUA in Romania, Mark Gitenstein.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Agerpres
Articol citit de 1417 ori