Raiffeisen Bank contesta amenda aplicata de Consiliul Concurentei

Joi, 22 Aprilie 2010, ora 00:06
1970 citiri
Raiffeisen Bank contesta amenda aplicata de Consiliul Concurentei

Raiffeisen Bank va contesta decizia Consiliului Concurentei privind amendarea bancii cu 14 milioane de lei pentru furnizarea de date inexacte, pe care o considera nefondata, iar reprezentantii bancii au declarat ca investigatorii "au o intelegere diferita de cea a specialistilor bancari despre unele informatii".

"Raiffeisen Bank va contesta decizia, pe care o considera nefondata. Noi am pus la dispozitia investigatorilor toate documentele si informatiile solicitate, atat la sfarsitul lunii octombrie 2008, cand a fost declansata investigatia, cat si in noiembrie 2009, cand am mai primit cinci cereri de informatii suplimentare. (...)

Din punctul nostru de vedere, toate informatiile sunt adevarate", a declarat pentru MEDIAFAX Corina Vasile, PR director la Raiffeisen Bank.

La randul sau, Daniel Nicolaescu, director, Directia Juridic si Guvernanta Corporativa a Raiffeisen Bank, declara ca incalcarile invocate de Consiliu nu exista si ca banca a oferit toate informatiile si documentele solicitate.

"Dupa mai bine de un an de zile, anchetatorii au revenit cu nu mai putin de cinci cereri de informatii suplimentare, la care am raspuns amanuntit.

Banca noastra nu a furnizat informatii inexacte; faptul ca investigatorii au o intelegere diferita de cea a specialistilor bancari despre unele informatii nu poate fi retinut in culpa noastra", sustine Nicolaescu, intr-o declaratie remisa presei de catre banca.

Consiliul Concurentei a anuntat, miercuri, ca a amendat Raiffeisen Bank cu 14 milioane de lei pentru furnizarea de informatii inexacte in cadrul investigatiei privind piata romaneasca a serviciilor bancare si interbancare. 

#raiffeisen bank, #amenda, #consiliul concurentei , #Fond investitii Raiffeisen