Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

CNVM a incheiat pe profit primele trei trimestre din 2009

CNVM a incheiat pe profit primele trei trimestre din 2009

Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) a incheiat pe profit primele noua luni ale acestui an si se asteapta la un excedent financiar pentru intreg anul 2009, in conditiile in care si-a redus cheltuielile totale cu 20%, a declarat vineri Gabriela Anghelache, presedintele CNVM, precizeaza NewsIn.

"Speram sa incheiem anul cu excedent, in nici un caz nu il vom incheia cu deficit", a spus Anghelache.

Seful CNVM a explicat ca institutia a redus o serie de costuri, de la indemnizatiile membrilor CNVM, pana la neplata orelor suplimentare si a primelor angajatilor.

Anghelache a mentionat ca CNVM nu a platit nici un fel de prima, cu exceptia celor de concediu.

Totodata, Comisia a reziliat o serie de contracte de consultanta, printre care si unele incheiate cu diverse case de avocatura, care reprezentau comisia in numeroasele procese pe care le are cu entitati de pe piata de capital.

CNVM a avut anul trecut pierderi de 5,6 milioane lei (1,5 milioane euro) in conditiile in care veniturile Comisiei inregistrasera cresteri sustinute, in ultimiii ani. Astfel, in 2006 CNVM obtinuse un excedent de 17,1 milioane lei, iar in 2007, unul dintre cei mai abundenti ani pentru piata de capital, excedentul s-a cifrat la 25 milioane lei. Totodata, in executia bugetului de venituri si cheltuieli pe 2008, CNVM inregistrase un excedent de 16,87 milioane lei.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1113 ori
Citeste mai multe desprecnvm profit excedent cheltuieli