Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Teodorovici: Romania va incepe in acest an implementarea fondurilor pentru perioada 2014-2020

Teodorovici: Romania va incepe in acest an implementarea fondurilor pentru perioada 2014-2020


Romania va incepe in acest an implementarea fondurilor europene alocate pentru perioada de programare 2014 - 2020, a declarat ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, potrivit unui comunicat de presa.

Ministrul a efectuat miercuri o vizita oficiala la Bruxelles, unde a participat la reuniunea Consiliului Afaceri Generale dedicata politicii de coeziune.

"Fondurile europene structurale si de investitii sunt principalul instrument de combatere a efectelor crizei economice si de mentinere a cresterii sustenabile in Europa. In cadrul dezbaterii am subliniat ca trebuie depuse toate eforturile pentru a simplifica procedurile de implementare a fondurilor europene si pentru a multiplica efectul acestora in economie", a spus Teodorovici, dupa dupa participarea la reuniune.

Ministrul a precizat ca in cadrul reuniunii s-a discutat si despre extinderea eligibilitatii cheltuielilor efectuate in perioada de programare 2007 - 2013.

"Aceasta idee este sustinuta de Slovacia, dar beneficiaza si de sprijinul altor state membre. In ceea ce priveste perioada de programare 2014 - 2020, avand in vedere constrangerile bugetare, trebuie sa luam masuri urgente pentru a incepe, cat mai repede, implementarea fondurilor alocate pentru perioada de programare 2014 - 2020. Mizam pe raspunsurile prompte ale Comisiei Europene pe marginea programelor operationale prin care Romania urmeaza sa atraga fondurile alocate. Romania va incepe in acest an implementarea fondurilor europene alocate pentru perioada de programare 2014 - 2020", a mai spus Teodorovici.

Potrivit sursei citate, in cadrul reuniunii au fost discutate doua subiecte importante, respectiv adoptarea concluziilor Consiliului cu privire la Raportul nr. 6 referitor la coeziunea economica, sociala si teritoriala, si rolul politicii de coeziune in implementarea Strategiei Europa 2020.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Agerpres
Articol citit de 9901 ori