Teodorovici: Romania trebuie sa utilizeze granturile SEE si norvegiene cat mai repede

Joi, 19 Iunie 2014, ora 13:00
2387 citiri
Teodorovici: Romania trebuie sa utilizeze granturile SEE si norvegiene cat mai repede

Romania trebuie sa utilizeze granturile SEE si norvegiene cat mai repede pentru ca sumele sa ajunga rapid la populatie si celelalte categorii carora le sunt destinate, a declarat ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici.

Ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, a participat, miercuri, la cea de a treia reuniune anuala pentru granturile SEE si norvegiene, organizata la Hanul Gabroveni din Bucuresti, obiectiv istoric restaurat cu sprijinul acestor finantari. In cadrul intrunirii a fost analizat progresul inregistrat in implementarea granturilor SEE si norvegiene in perioada 2009-2014.

"Trebuie sa utilizam granturile SEE si norvegiene cat mai repede pentru ca sumele sa ajunga rapid la populatie si celelalte categorii carora le sunt destinate. Totodata, va asigur de intregul nostru sprijin pentru a avea un sistem cat mai flexibil, astfel incat implementarea proiectelor sa fie facila pentru beneficiari si pentru operatorii de program. Pentru perioada 2009-2014, Romania dispune de granturi in valoare de aproximativ 306 milioane de euro, suma de trei ori mai mare decat cea alocata anterior", a afirmat Teodorovici.

La reuniune au participat reprezentantii statelor donatoare, ai ambasadei Norvegiei la Bucuresti, ai Oficiului Mecanismului Financiar de la Bruxelles, ai Ministerului Fondurilor Europene in calitate de Punct National de Contact, ai Operatorilor de Programe, ai altor entitati relevante pentru implementarea programelor (Autoritatea de Certificare si Plati, respectiv Unitatea Centrala de Armonizare si Audit Public Intern), precum si membrii desemnati in Comitetele de monitorizare pentru granturile SEE si norvegiene.

In cadrul reuniunii au fost discutate aspecte legate de stadiul de implementare a programelor, actiunile de sustinere a grupurilor dezavantajate, aspecte de ordin institutional, Raportul Strategic aferent anului 2013, dar si alte teme cu caracter orizontal.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ciolacu vrea investiții din Emirate pentru modernizarea Aeroportului Otopeni și a căilor ferate
Ciolacu vrea investiții din Emirate pentru modernizarea Aeroportului Otopeni și a căilor ferate
Premierul României, Marcel Ciolacu, a declarat că un parteneriat între București și Abu Dhabi ar avea ca prioritate modernizarea Aeroportului Otopeni, a porturilor și a infrastructurii...
Mihai Trăistariu angajează cameristă, cu salariu negociabil. Ce pretenții are: ”Fetele tinerele fușeresc”
Mihai Trăistariu angajează cameristă, cu salariu negociabil. Ce pretenții are: ”Fetele tinerele fușeresc”
Cântărețul Mihai Trăistariu are câteva apartamente pe care le închiriază pe litoralul românesc, la Mamaia, drept pentru care artistul a anunțat că își dorește să angajeze o cameristă...
#Eugen Teodorovici, #granturi SEE, #finantari nerambursabile, #fonduri europene , #Stiri Fonduri europene