Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Teodorovici: Peste 80 de milioane de euro pentru proiectele POS CCE aflate pe lista de rezerva

Teodorovici: Peste 80 de milioane de euro pentru proiectele POS CCE aflate pe lista de rezerva


Ministerul Fondurilor Europene, coordonatorul activitatii Autoritatii de Management POS CCE, anunta ca se va suplimenta bugetul apelului pentru proiectele de investitii mari pentru IMM-uri.

Astfel, pana la sfarsitul lunii iunie a.c. vor fi semnate toate contractele de finantare pentru proiectele care au obtinut minimum 60 puncte, conform prevederilor Ghidului solicitantului, si se afla pe lista de rezerva aferenta operatiunii 'Sprijin financiar cu o valoare cuprinsa intre 1.065.001 lei si 6.375.000 lei acordat pentru investitii pentru IMM', potrivit unui comunicat de presa.

'Pana la sfarsitul acestei luni vor fi semnate cele 93 de proiecte de investitii mari pentru IMM-uri, aflate pe lista de rezerva, proiecte cu o valoare totala nerambursabila de peste 80 milioane de euro. Aceste proiecte sunt dintre cele depuse in luna august 2011, care au stat neevaluate pana in vara anului 2013, cand Ministerul Fondurilor Europene a pus la dispozitia Autoritatii de Management POS CCE experti din mediul privat. Procesul de evaluare a fost finalizat in luna decembrie 2013, iar contractarea a inceput in acest an. Pana in prezent, in cadrul acestei operatiuni au fost semnate deja 190 de contracte de finantare cu o valoare totala nerambursabila de aproximativ 190 milioane de euro. Suma suplimentara de 80 milioane de euro este destinata IMM-urilor deoarece reprezinta un sector important in economia noastra si dorim sa imbunatatim situatia macroeconomica a tarii noastre. Fac un apel catre toate IMM-urile care se regasesc pe lista publicata pe site-ul Ministerului Fondurilor Europene sa depuna toate documentele necesare pentru a semna contractele pana la sfarsitul acestei luni, data dupa care expira schema de ajutor de stat', a declarat ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, potrivit sursei citate.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Agerpres
Articol citit de 1661 ori
Citeste mai multe despreteodorovici fonduri fonduri europene