Teodorovici: Estimam ca Acordul de Parteneriat va fi aprobat la sfarsitul verii - inceputul toamnei

Vineri, 04 Iulie 2014, ora 08:34
2445 citiri
Teodorovici: Estimam ca Acordul de Parteneriat va fi aprobat la sfarsitul verii - inceputul toamnei

Acordul de Parteneriat 2014-2020 va fi aprobat la sfarsitul verii - inceputul toamnei, a declarat ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, se arata intr-un comunicat de presa.

Ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, efectueaza pe 3 si 4 iulie o vizita de lucru la Bruxelles, unde a avut intrevederi cu Johannes Hahn, comisarul european pentru Politica Regionala, si cu reprezentanti ai directiilor generale din Comisia Europeana.

"Am agreat ultimele detalii referitoare la Acordul de Parteneriat 2014 - 2020 cu reprezentantii CE. Aceasta este cea de-a doua intalnire pe care am avut-o la Bruxelles dupa primirea sugestiilor si propunerilor Comisiei pe marginea primei propuneri oficiale de Acord, trimisa in data de 31 martie", a precizat Teodorovici.

Acesta nu anticipeaza ca Romania sa primeasca noi recomandari din partea CE.

"Mentionez ca nu anticipam primirea de noi recomandari din partea Comisiei pe marginea documentului actualizat si, in consecinta, estimez ca Acordul de Parteneriat va fi aprobat la sfarsitul verii - inceputul toamnei", a aratat ministrul.

Discutiile de la Bruxelles au vizat programele operationale prin care Romania va atrage banii europeni in viitoarea perioada de programare.

"In urmatoarele saptamani vom trimite oficial primele propuneri pentru programele operationale. Ministerul Fondurilor Europene, de exemplu, si-a propus ca cele patru programe operationale pe care le coordoneaza in perioada 2014-2020 sa fie aprobate in toamna acestui an. Nu pierdem timp, lucram in paralel la ghiduri si le vom publica cat mai repede pentru ca potentialii beneficiari sa inceapa deja sa-si pregateasca proiectele', a adaugat Teodorovici.

De asemenea, la intrevederile cu reprezentantii Comisiei Europene au fost abordate si subiecte precum sistemul de achizitii publice, in conditiile in care Romania a modificat recent legislatia in domeniu si sunt necesare si alte modificari pentru armonizarea acesteia cu ultimele directive.

Ministrul a mai avut intrevederi cu Francisco Merchan Cantos, director, Directia de Audit si Control, si cu Aurelio Cecilio, sef al Unitatii pentru Romania si Bulgaria, din Directia Generala Ocuparea Fortei de Munca, Afacerile Sociale si Incluziune, respectiv cu Vittoria Alliata di Villafranca, director, Directia pentru Capacitate Administrativa si Europa de Sud-Est, si cu Sandrine De Buggenoms, sef al Unitatii de Audit, Directia Generala Politica Regionala.

Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar, producătorul suedez de mașini electrice, a intrat pe piața dispozitivelor mobile lansând Polestar Phone, un smartphone conceput special pentru posesorii de mașini electrice....
Meta oferă acces la sistemul de operare Horizon OS
Meta oferă acces la sistemul de operare Horizon OS
Meta a anunțat recent că va oferi acces la sistemul de operare Horizon OS, utilizat pe căștile de realitate virtuală Meta Quest, pentru producătorii terți de hardware, precum ASUS și...
#Eugen Teodorovici, #acord parteneriat 2014 2020, #fonduri europene romania , #Stiri Fonduri europene