Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Romania va trimite oficial CE propunerea de Acord de Parteneriat 2014-2020 pana pe 31 martie

Romania va trimite oficial CE propunerea de Acord de Parteneriat 2014-2020 pana pe 31 martie


Ministerul Fondurilor Europene va trimite oficial Comisiei Europene propunerea de Acord de Parteneriat 2014-2020 pana la data de 31 martie, conform deciziei adoptate in sedinta de Guvern de miercuri, precizeaza MFE.

"Romania va trimite oficial Comisiei Europene propunerea de Acordul de Parteneriat 2014-2020 pana la sfarsitul acestei luni. Statele membre UE trebuie sa transmita aceste documente pana in data de 22 aprilie 2014, ceea ce inseamna ca Romania nu inregistreaza nicio intarziere in pregatirea sau expedierea acestui document. Autoritatile romane au pregatit Acordul de Parteneriat in cadrul dialogului informal avut cu reprezentantii Comisiei Europene, dar si prin derularea unei ample consultari cu toti partenerii de dialog la nivel national. Acordul de Parteneriat este documentul care stabileste prioritatile de finantare ale Romaniei, modul in care tara noastra va atinge obiectivele prevazute in strategia Europa 2020", a declarat ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, potrivit sursei citate.

Mai multe detalii referitoare la investitiile care vor fi sustinute din fonduri europene in viitoarea perioada de programare vor fi stabilite la nivelul programelor operationale. Ministerul Fondurilor Europene a supus consultarii publice primele versiuni ale documentelor consultative pentru cele patru programe operationale pe care le va avea in subordine in perioada 2014-2020, iar in luna mai a.c. intentioneaza sa transmita oficial Comisiei Europene si aceste documente de programare.

MFE arata ca sistemul de implementare a fondurilor europene va fi mult mai eficient in perioada 2014-2020, "datorita simplificarii structurii institutionale".

Totodata, adauga MFE, sistemul va fi mai bine coordonat, fiind stabilite atributii de autoritate de management numai la nivelul a trei ministere: MFE va fi autoritate de management pentru: Programul Operational Infrastructura Mare, Programul Operational Capital Uman, Programul Operational Competitivitate si Programul Operational Asistenta Tehnica; MDRAP va fi autoritate de management pentru Programul Operational Regional, Programul Operational Capacitate Administrativa, respectiv pentru programele de cooperare teritoriala europeana; MADR va fi autoritate de management pentru Programul National pentru Dezvoltare Rurala, respectiv Programul Operational pentru Pescuit.

Coordonarea va urmari eficientizarea procesului de implementare si reducerea poverii administrative, iar concentrarea tematica a fondurilor va asigura obtinerea unui impact semnificativ al investitiilor, respectiv continuitatea interventiilor sustenabile din actuala perioada de programare, se mai arata in comunicatul MFE.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Agerpres
Articol citit de 1558 ori