Ponta: Basescu este neserios la fondurile UE pentru 2014-2020

Sambata, 16 Februarie 2013, ora 12:40
1863 citiri
Ponta: Basescu este neserios la fondurile UE pentru 2014-2020

Presedintele Traian Basescu este extrem de neserios in problema fondurilor europene, iar cifrele alocarilor UE pentru perioada 2014-2020, cand seful statului nu va mai conduce tara si "probabil se va ocupa de rugaciuni", arata clar ca negocierea a fost proasta pentru Romania, afirma premierul Ponta.

"Presedintele este extrem de neserios. Este clar ca negocierea a fost proasta", a spus Ponta la Antena 3, explicand din nou diferenta dintre fondurile obtinute de Romania si alocarile altor state.

Presedintele Traian Basescu spune ca se roaga la Dumnezeu ca Victor Ponta sa cheltuiasca banii alocati prin bugetul Uniunii Europene, el afirmand despre premier: "Pana una alta ii are de miscat pe astia care sunt inghetati de cand a venit la guvernare".

Intrebat, joi, la Primaria Cluj-Napoca, daca a mai avut vreo discutie cu premierul Victor Ponta pe tema bugetului UE, seful statului a spus ca nu are relevanta daca aceasta discutie a avut loc sau nu.

"Eu ma rog la Dumnezeu ca premierul sa cheltuiasca banii pe care eu i-am adus ca, daca reuseste, inseamna ca a facut si el o treaba buna, dar pana una alta ii are de miscat pe astia care sunt inghetati de cand a venit la guvernare", a spus Traian Basescu.

Bugetul UE pentru perioada 2007-2013 a fost de 994 de miliarde. Bugetul 2014-2020, adoptat de Consiliu, este de 960 de miliarde. Este prima data in istoria UE cand bugetul scade. "In aceste conditii, faptul ca Romania reuseste o crestere de 18% este un lucru foarte bun si este si cel mai important procentaj de crestere dintre toate cele 28 de state", afirma, vinerea trecuta, presedintele Basescu, dupa lucrarile Consiliului European.

Premierul Victor Ponta declara, tot vinerea trecuta, ca este foarte dezamagit de rezultatul final al alocarii bugetare UE petru Romania, care este prezentat sa para mai bun, dar de fapt este foarte rau fata de propunerea initiala a Comisiei Europene si practic nu s-a obtinut niciun euro in plus fata de noiembrie, iar" legenda cu presedintele Basescu mare negociator a murit".

Seful statului a facut apel, duminica, la europarlamentarii romani sa sustina fara rezerve bugetul UE in PE, asa cum acesta a fost stabilit la Consiliul European, el argumentand ca Romania va fi dezavantajata in cazul respingerii si a stabilirii apoi a unor bugete anuale.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Huawei a lansat oficial noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70. La ce prețuri sunt oferite dispozitivele
Huawei a lansat oficial noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70. La ce prețuri sunt oferite dispozitivele
Huawei a lansat oficial în China noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70, care include modelele Pura 70, Pura 70 Pro, Pura 70 Pro+ și Pura 70 Ultra. Lansarea coincide cu aniversarea a 12...
Veste bună pentru șoferii de mașini electrice! Google Maps anunță noi funcții
Veste bună pentru șoferii de mașini electrice! Google Maps anunță noi funcții
Google Maps a anunțat introducerea unor noi funcții, dedicate în special utilizatorilor de mașini electrice. Îmbunătățirile vizează facilitarea accesului la informații despre stațiile...
#Ponta declaratii fonduri europene, #Ponta fonduri europene 2013, #Ponta declaratii bani europeni , #Stiri Fonduri europene