Perchezitii in Bucuresti si doua judete, privind obtinerea ilegala de fonduri UE pentru agricultura

Marti, 10 Februarie 2015, ora 14:38
9205 citiri
Perchezitii in Bucuresti si doua judete, privind obtinerea ilegala de fonduri UE pentru agricultura
Foto: botosaninecenzurat.ro

Procurorii DNA fac marti sapte perchezitii in Bucuresti, Ialomita si Calarasi, la firme si la persoane suspectate ca au falsificat acte pentru a obtine ilegal fonduri europene pentru agricultura, surse judiciare spunand ca printre cei vizati este si Stefan Poienaru, patronul Agrofam Holding.

Directia Nationala Anticoruptie (DNA) arata, intr-un comunicat de presa, ca se fac cercetari intr-o cauza penala ce vizeaza suspiciuni privind savarsirea unor infractiuni impotriva intereselor financiare ale Uniunii Europene si a unor infractiuni de fals, comise in perioada 2007-2013, transmite Mediafax.

In acest dosar, procurorii fac sapte perchezitii in Bucuresti si judetele Ialomita si Calarasi, la sediile unor societati comerciale si la domiciliile unor persoane.

Surse judiciare au declarat, pentru MEDIAFAX, ca printre persoanele vizate in acest dosar ar fi si Stefan Poienaru, patronul Agrofam Holding Calarasi, pentru un prejudiciu de 155.000 de euro.

Firma lui Stefan Poienaru ar fi solicitat sprijin financiar pentru 5.000 de hectare, depunand in acest sens la Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) acte false din care rezulta ca vrea sa modernizeze o exploatatie agricola.

Directia Nationala Anticoruptie a fost sesizata in acest caz de catre APIA, care a constatat nereguli in cererea de finantare.

Stefan Poienaru, administratorul Agrofam Holding din Fetesti, este unul dintre cei mai importanti jucatori agricoli dupa cifra de afaceri si suprafata de teren exploatata. Grupul Agrofam a fost infiintat in urma cu mai bine de 20 de ani. Firmele din grup cultiva cereale si plante tehnice pe o suprafata de circa 25.000 de hectare, dar se ocupa si de cresterea animalelor, comercializarea cerealelor, servicii agricole alimentare, financiare si industriale.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Când se va lansa primul iPhone cu chipset pe 2nm
Când se va lansa primul iPhone cu chipset pe 2nm
Apple întâmpină întârzieri în implementarea tehnologiei de fabricație pe 2nm pentru cipurile sale. Astfel, cel mai probabil inovația nu va fi disponibilă pentru seria iPhone 17,...
Google Pixel 8a, primul model disponibil în România. În ce culori va fi disponibil
Google Pixel 8a, primul model disponibil în România. În ce culori va fi disponibil
Google se pregătește să lanseze noul său smartphone din gama accesibilă, Pixel 8a, care va fi prezentat oficial în cadrul conferinței Google I/O pe 14 mai 2024. Telefonul va fi disponibil...
#perchezitii fonduri UE agricultura, #Agrofam Holding , #Stiri Fonduri europene