Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Ministerul Transporturilor va lansa peste 20 de achizitii publice in infrastructura

Ministerul Transporturilor va lansa peste 20 de achizitii publice in infrastructura


Ministerul Transporturilor va lansa in lunile aprilie si mai peste 20 de proceduri de achizitii publice in infrastructura, a declarat joi ministrul de resort, Relu Fenechiu.

Fenechiu a afirmat la deschiderea unei expozitii de utilaje si camioane pentru constructii ca in urmatoarea perioada vor fi disponibile sume importante de bani pentru lucrarile de infrastructura, dand ca exemplu proiectele finantate prin Programul Operational de Transport, unde pana la finele anului 2015 trebuie cheltuite circa 4 miliarde de euro.

Competitia constructorilor locali cu cei straini este "acerba", iar din cauza lipsei lucrarilor in ultimii ani firmele de profil nu sunt in prezent "in cea mai fericita situatie financiara", a spus oficialul.

El a cerut bancilor sa fie mai "elastice" in ceea ce priveste creditarea constructorilor care doresc sa cumpere echipamente si utilaje.

Fenechiu spera ca toate firmele care vor sa se dezvolte sa aiba acces la piata de utilaje si sa-si amortizeze cat de repede investitiile.

Ministerul Transporturilor se va ocupa de "cel putin o autostrada" si are mai multe proiecte de rezerva

Ministrul a adaugat ca institutia pe care o conduce se va ocupa de toate tipurile de lucrari de infrastructura, inclusiv drumuri nationale si "cel putin o autostrada", si ca pregateste mai multe proiecte de rezerva, accesate daca unele initiative "se vor impiedica".

Legat de POS-T, Fenechiu a reiterat ca a preluat programul in incetare de plati si presuspendat, astfel ca in prezent banii pentru constructorii contractati pentru proiecte POS-T sunt platiti de la bugetul de stat, iar in prezent nu sunt restante fata de acestia.

In prezent este contractata aproape 80% din suma aferenta perioadei 2007-2013, iar pana la finele anului se va ajunge la 100%, a aratat ministrul.

El a mai spus ca pana la mijlocul lunii aprilie Ministerul Transporturilor va finaliza procedurile cerute de CE privind programul POS-T, in intervalul 15-26 aprilie autoritatea de audit va verifica functionalitatea acestora si pana la jumatatea lunii mai va face rapoartele catre Bruxelles. Cel tarziu la finele lunii iunie ar trebui primita o decizie privind deblocarea programului, a concluzionat Fenechiu.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Agerpres
Articol citit de 1562 ori